Běžci z ČR a Slovenska přepisují za velkou louží dějiny ultraběhu

Běžci z ČR a Slovenska přepisují za velkou louží dějiny ultraběhu

Všední den v Queens, v poměrně klidné části New Yorku. Je šest hodin ráno a na to, že je léto, je poměrně chladno. Jedenáct běžců z celého světa (mezi nimi i jeden Čech a tři běžci ze Slovenska) se pomalu shromažďují na startu, na okruhu dlouhém zhruba jeden kilometr, aby společně zahájili další den nejdelšího ultraběžeckého závodu na světě. Tento den je již čtyřicátý. Běžci mají na uběhnutí vzdálenosti dlouhé 3100 mil (tj. 4989 km) 52 dní. Aby závod dokončili ve stanoveném čase, musí každý den uběhnout minimálně 59,6 mil (tj. 96 km).

Není pochyb o tom, že běžci musí během této doby překonat mnoho překážek, jak vnějších, tak vnitřních. Filozofií tohoto závodu, který založil velký atlet, ultraběžec a duchovní učitel v jedné osobě Sri Chinmoy, však není soutěžení s ostatními běžci, ani sám se sebou. V tomto závodě jde hlavně o sebepřekonání. Běžci tak dokazují sami sobě i světu, že schopnosti a dovednosti lidského těla a ducha jsou opravdu neomezené, pokud se odvážíme tomu věřit.

V pátek 24. 7. závod dokončil běžec z Finska a překonal tak dosavadní světový rekord.

Pokud byste chtěli běžce povzbudit a zárověň sledovat jejich běžecké ultravýkony, rozhodně zavítejte na oficiální stránky závodu http://3100.srichinmoyraces.org/

Doufám, že vás tento závod inspiruje ve vašem vlastním běhání a sebepřekonání.

Autor textu: K. Plachá

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

28. 7. 2015 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »