VALACHY TOUR právě skončila, pořadatelé již zvou na další sezónu

VALACHY TOUR právě skončila, pořadatelé již zvou na další sezónu

VALACHY TOUR vyhráli Svatopluk Janečka a Lucie Gruchalová

Seriál Valachy Tour je letos u konce. Závody přilákaly stovky sportovců a pořadatelé již zvou další na příští rok k novému ročníku, který bude rozšířen o noční závod na běžkách v březnu 2014.

Téměř tři stovky dospělých a stovka dětských sportovců se v sobotu 26. října utkaly v terénním běžeckém závodu BĚHEJ VALACHY ve Velkých Karlovicích. Šlo zároveň o poslední akci nového seriálu VALACHY TOUR, jehož hlavním pořadatelem je karlovický Resort Valachy. Vyhodnoceni tak byli i absolutní vítězové.

BĚHEJ VALACHY

BĚHEJ VALACHY vyhrál Jakub Bajza z Kroměříže. Do cíle 12 km dlouhé trati s převýšením 350 metrů doběhl s náskokem minuty a půl před druhým závodníkem, Polákem Andrzejem Dlugoszem. Mezi ženami zvítězila Adéla Esentierová z Ostravy.

Atmosféru umocnilo na říjen neobyčejně teplé slunečné počasí s teplotou vysoko přes 20°C. „Bylo tu pomalu větší vedro než na Havaji,“ prohlásil Petr Vabroušek, nejlepší český triatlet na dlouhých tratích, který svou účastí závod podpořil, v narážce na svou nedávnou účast na Ironmanu na Havaji. BĚHEJ VALACHY se zúčastnil v rámci tréninku na poslední dva závody sezóny. Na trati, jež se svou délkou zcela vymyká jeho obvyklým distancím, doběhl spokojený na 14. místě. Zabodoval i jeho syn Filip, který na kratší trati dlouhé 6,5 km skončil šestý.

„Gratuluji všem, kteří se zúčastnili byť jediného závodu VALACHY TOUR, protože nebyly vůbec lehké. Je ale dobře, že se toho pořadatelé nebojí. Náročnost plně odpovídá dnešním trendům a VALACHY TOUR má budoucnost a bude určitě růst. Lidé si chtějí dokazovat, že zvládnou věci, které by možná dříve považovali za nedosažitelné. Čím dál víc na takové výzvy slyší, což je dobře. Líbí se mi také, že se tady do závodů hodně zapojují i děti,“ dodal Petr Vabroušek.

Boj o absolutní vítězství byl do poslední chvíle dramatický, své pozice nakonec obhájili oba dosud vedoucí závodníci VALACHY TOUR, Lucie Gruchalová z Lowellpro Šafrata Bohumín a Svatopluk Janečka ze Ski-turist Velkých Karlovic. Jako hlavní cenu získali horská kola Specialized v souhrnné hodnotě 200 tisíc korun. Hodnotné ceny od partnerů – společností CETELEM, Resort Valachy, Nikon, Euronics, Nutrend, TomTom, Sony, ETA a Zoot –  získali i sportovci do dvacátého místa.

„Seriál VALACHY TOUR se mi líbil – hodně dobrá organizace, značení i zázemí, nadstandardní výhry, navíc krásná krajina a čistý vzduch, který si v Ostravě moc neužijeme… A zpestřením byla i účast známých sportovců, i když srovnávat se s nimi bylo nereálné,“ svěřila se Lucie Gruchalová.

Rekapitulace celého seriálu VALACHY TOUR

První ročník VALACHY TOUR zahrnoval celkem čtyři závody – duatlon, závod na horském kole, triatlon a běh. Uskutečnily se postupně od dubna do října ve Velkých Karlovicích a blízkém okolí. Svou účastí je podpořili známí sportovci, mj. olympionici cyklista Jaroslav Kulhavý, veslař Ondřej Synek a triatlet Jan Čelůstka nebo nejlepší český ironman, triatlet Petr Vabroušek. Celkově se do VALACHY TOUR během roku zapojilo přes 1400 sportovců a k tomu 400 dětí.

„Zájem sportovců nás potěšil, ve VALACHY TOUR budeme pokračovat i příští rok. Již nyní můžeme prozradit, že seriál rozšíříme o další závod, celkem jich tak bude pět. Protože k Velkým Karlovicím v zimě neodmyslitelně patří běžky, nově přidáváme závod na běžkách. Bude mít netradiční podobu – poběží se za tmy. Chceme také pokračovat v letošní tradici zvát na jednotlivé závody známé sportovce, kteří mohou být vzorem pro mladou generaci. Příští rok bychom k nám rádi přilákali i nějakou zahraniční hvězdu,“ prozradil prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Termíny VALACHY TOUR 2014

  • 1. 3. – NOČNÍ STOPA VALACHY
  • 26. 4. – VALACHY DUATLON
  • 12. 7. – BIKE VALACHY
  • 8. 8. – VALACHY MAN
  • 25. 10. – BĚHEJ VALACHY

Více na www.valachytour.cz

Zdroj: tisková zpráva

Foto: archiv Valachy Tour

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

28. 10. 2013 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »