Běhej lesy Jizerská 50 RUN – 2. 9. 2017


září
2017

02

Předposlední zastávku seriálu Běhej lesy představuje letní varianta tradičního běžkařského závodu Jizerská 50 RUN. V sobotu 2. září vyběhnou závodníci z bedřichovského stadionu na tratě dlouhé 12, 23 a 50 km. Nejdelší 50km trasa je vyprodaná, na 12 a 23 km a dětské závody se lze při platbě kartou přihlásit online na webu www.behejlesy.cz do středy 30. srpna nebo v sobotu na místě.

Nejen v zimě ožívá bedřichovský stadion díky Jizerské 50. Letní obdoba dálkového běžkařského závodu ukáže závodníkům ikonická místa zimního závodu předtím, než je zasype sníh. „Každá z tras je něčím jedinečná. Nejkratší, dvanáctikilometrová, patří profilem k nejjednodušším závodům celé naší série. Delší trasa na 23 kilometrů provede běžce ikonickými místy Jizerských hor a nejdelší trasa na 50 km je pro ty, kteří se nebojí výzev,“ představuje trasy David Douša z agentury RAUL, která seriál běhů v přírodě pořádá.

Na start se, stejně jako minulý rok, postaví bývalý český reprezentant v běhu na lyžích Martin Koukal. Na nejkratší trati se pokusí o zlepšení svého 18. místa z loňska. V Bedřichově bude také mladá biatlonová naděje a juniorská mistryně Evropy Markéta Davidová.

Stejně jako u dalších závodů Běhej lesy, i na Jizerské 50 RUN jsou součástí dětské závody pro sportovce do 15 let. Pro malé běžce jsou připraveny trasy na 500 m a 1 km po měkkých cestách přímo na stadionu. Samozřejmostí je také doprovodný program a kvalitní servis pro závodníky, jako je občerstvení na trase, úschovna zavazadel a kol či hlídání dětí. Všichni závodníci se mohou těšit na pamětní dřevěnou medaili v cíli či diplom a osobní fotografie ke stažení zdarma.

Propozice

  • kraj: Liberecký
  • místo startu: Stadion Bedřichov, Jizerské hory
  • Délky tras: 12 km, 23 km a 50 km  + dětské 500 m a 1 km
  • Čas startu: 9:30
  • Typ závodu: terénní (povrch: lesní cesty a asfalt)
  • Kapacita: 2500 závodníků
  • Propozice a Mapa
  • Startovné: od 400 Kč

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

20. 2. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »