Night Run 2015 Plzeň – 26. 9. 2015


ledna
1970

01

Night Run 2015 Plzeň – 26. 9. 2015

Rozsvítíme během celé město…

V sobotu 26. září přivítá premiérově sérii nočních běhů s názvem Night Run 2015 také město Plzeň. Pořadatelé očekávají okolo tisíce startujících, kteří svým během pomohou nejen svému zdraví, ale i veřejné sbírce proti rakovině prsu.

Atmosféra noci činí z každé metropole úplně jiné město. Dopravní ruch poleví, ulice zahalí světlo pouličních lamp a město se významně zklidní. Mnozí běžci jsou přes zimu odkázáni k večernímu běhu, ale společně s ostatními si mohou tuto atmosféru užít i nyní, přestože dny už jsou delší a noc přichází později.

Šestou zastávkou běžeckého seriálu Night Run 2015 bude poprvé město Plzeň. Zájem o tuto událost ve sportovním kalendáři města je už dopředu obrovský, přihlášeno je již přes osm stovek startujících! Akce se uskuteční na náměstí Republiky a start hlavního závodu je naplánován v 19.30 hodin.

Hlavní závod měří 10 km, poběží se v centru města. Kromě něj se ale uskuteční také AVON běh na 5 km a závody dětí RWE KIDS CUP na 500m – 4km. Část startovného ze závodů AVON běhu 2015 poputuje na konto boje proti rakovině prsu. Na veřejnou sbírku proti rakovině prsu, ze které je podporována prevence, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění, věnují pořadatelé 100 Kč z každého startovného. Čím víc nás tedy poběží, tím větší vyjádříme solidaritu s nemocnými a jejich rodinami.

Jedná se o běžecký závod na 10 km a na 5 km, který se uskuteční v centru Plzně a v jeho okolí.

Na oba noční závody 10 km i 5 km je povinná funkční čelovka – svítilna na hlavě, bez ní nebude závodník připuštěn na start.

Akce se koná pod záštitou primátora města Plzeň.

Účast stovek běžců v každé z předchozích zastávek seriálu Night Run 2015 dokazuje, že Češi podléhají ve velkém kouzlu běhu. Někdo chce během zhubnout, jiný se chce dostat do lepší kondice, jiný si tak zase čistí hlavu od problémů každodenního života. Ti všichni mají díky nočním městským závodům Night Run 2015 možnost zažít podmanivou atmosféru nočních měst a prospět nejen svému zdraví ale zažít krásu atmosféry nočního města.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

31. 7. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »