Triatlonový závod Xterra Praha – 21. 6.


června
2015

21

Praha 14 pokračuje v pořádání populárního seriálu v terénním triatlonu Xterra, tentokrát s názvem Xterra Praha 14. Praha 14 kulturní a Městská část Praha 14 oslovila pořadatele tohoto závodu a společně zvou všechny nejen profesionální sportovce, aby změřili své síly v disciplínách plavání – horské kolo – běh.

Jednotlivé tratě vybrali pořadatelé z těch nejzajímavějších lokalit Prahy 14, plavat se bude v Kyjském rybníce, kolo závodníci vytáhnou na vrch Čihadla, projedou se i po motokrosové trati a běžecká disciplína se uskuteční kolem potoka Rokytka. Závod začíná v neděli 21. června od 8 hodin na fotbalovém hřišti v Kyjích a program pro celou rodinu je připraven až do pozdních odpoledních hodin.

Od brzkého rána bude žít fotbalové hřiště TJ Kyje i jeho blízké okolí triatlonovým děním. „Spojili jsme vůbec poprvé síly přímo s radnicí města a rozhodli jsme se uspořádat nevšední Xterru přímo v metropoli. Starosta městské části Radek Vondra i další představitelé nám šli se vším vzorně na ruku a jen díky nim se podařilo připravit zajímavý závod,“ komentuje vznik závodu Michal Piloušek, pořadatel Xterra Český pohár.

Formát závodu je připraven tak, aby oslovil jednak zkušené elitní závodníky a jednak nováčky, kteří si chtějí Xterru nebo triatlon vyzkoušet. Závod čítá 2 verze závodu, hlavní závod Xterra original prověří sportovce na tratích 1,2 km plavání – 26 km kolo – 8 km běh. Poloviční distance nabídne Xterra easy, a to 0,6 km plavání, 12 km kolo a 4 km běh. „Pro obyvatele Prahy 14 máme navíc speciální kategorii O pohár starosty Prahy 14. Stačí se v den konání na registraci prokázat platným občanským průkazem s místem bydliště na Praze 14 a návštěvník získá zlevněné startovné v hodnotě 100 Kč,“ zve na speciální kategorii Kateřina Fišarová, PR manažerka příspěvkové organizace Prahy 14 kulturní.

Program pro celou rodinu

Xterra Praha 14 myslí i na ty nejmenší. V ranních hodinách si nejdříve budou moci zazávodit děti v rámci Xterra kids. Prezence začíná v 8 hodin a starty jednotlivých kategorií budou následovat po deváté hodině. „Do závodu chceme zapojit opravdu všechny. Soutěžit může každý, předškolní děti, patnáctiletí teenageři, profesionální sportovci i ti, kteří si chtějí změřit síly na závodu Xterra Easy. Nebude se jen závodit, máme připraven bohatý doprovodný program pro celou rodinu,“ vysvětluje rodinně laděný program David Kašpar, ředitel příspěvkové organizace Praha 14 kulturní. Pro děti od předškolních po patnáctileté budou připraveny závody v běhu, pro starší pak i duatlon.

Kromě překonání osobních cílů a sázek se bude soutěžit i o cenné body do celkového hodnocení Českého poháru Xterra. V elitní kategorii se představí jak dlouhodobě nejlepší český reprezentant Jan Kubíček, tak letos zatím neporažený Luboš Truhlář. Nebudou chybět ani špičkoví borci jako Pavel Jindra či Václav Holub. Stejně tak v ženském závodě se představí téměř kompletní česká špička, chybět bude pouze Helena Erbenová, která se zúčastní světového poháru v Řecku.

www.praha14kulturni.cz

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

20. 6. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »