Bohemia Race – 12. 9. 2015


září
2015

12

Bohemia Race – 12. 9. 2015

„Bohemia Race je Dřina, ukaž se, co v Tobě dřímá!!“ je motto nového outdoorového překážkového běhu spojeného s doprovodným kulturně společenským programem a podporou dobré věci.

Bohemia Race přenáší dnes stále populárnější formu sportovní aktivity, kterou je outdoorový překážkový běh, do prostředí Hlavního města Prahy. Jedná se tak o jediný závod svého druhu, který se koná přímo na území Prahy, a to v lokalitě Divoká Šárka a koupaliště Džbán. Trať závodu, Dřina, je vedena terénem tak, aby byl náležitě využit potenciál Divoké Šárky – prudké stoupání a klesání s celkovým převýšením 200 výškových metrů, na širokých prostranstvích vybudovaná kolbiště, kde účastníci závodu, Dříči, překonávají rozličné nástrahy, které si pro ně stavitelé připravili. A jako bonus na závěr Dřiny čeká Dříče záludná vodní překážka, tedy bonus jak pro koho… Celková délka Dřiny je přibližně tři kilometry. Závod je rozdělen do třech, respektive čtyřech kategorií podle fyzické zdatnosti a hlavně odvážnosti Dříčů. První kategorie, Jedna Dřina, je určena pro Dříče, kteří nemají s podobným závodem zkušenosti, ale mají chuť si tento prožitek zakusit na vlastní kůži. Jak už název kategorie napovídá, podstatou je absolvování jednoho kola. Druhá kategorie, Dvě Dřiny, je pro otrlejší sportovce, kteří mají již něco naběháno a namakáno, a jsou schopni zvládnout cca šest kilometrů běhu a lození přes překážky. Třetí kategorie, Tři Dřiny, je určena pro ty, jimž jsou i dva okruhy málo, prostě pro ultraDříče. Poslední kategorie, Junior Dřina je trať speciálně vystavěna pro mladší účastníky závodu ve věkovém rozpětí šest až čtrnáct let, v délce jeden až jeden a půl kilometru. V prvních třech výše uvedených kategoriích je možné se registrovat dvojím způsobem – jako jednotlivec (Dřeš se sám) či tým (Dře se vás víc).

Kdy se ukáže, zač je toho Dřina? V sobotu 12. září 2015.

A proč se dřít? Protože není přeci důležité vyhrát, ale zúčastnit se! Každopádně vítěz bude odměněn peněžitou výhrou. Jediným a zcela objektivním kritériem pro vítězství je zvládnout Dřinu či Dřiny v nejlepším možném čase. V každé kategorii budou finančně odměněni první tři nejrychlejší Dřeš se sám-Dříči a jeden nejrychlejší Dře se vás víc – tým.

04Mimochodem, to ještě není všechno! Po celý den bude připraven bohatý doprovodný program pro diváky, podporovatele a obdivovatele Dříčů. Vrcholem celého dne bude slavnostní ocenění vítězů a večerní koncert dvou předních českých hudebních kapel. Součástí večerního programu je také předání šeku s finančním příspěvkem vybrané charitativní organizaci.

Organizátorem celé akce je společnost Petra Macha Green Valley Park, a. s.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

21. 4. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »