Běh medvěda Brtníka – 9. 5. 2015


května
2015

09

Běh medvěda Brtníka – 9. 5. 2015

„Tady nesmíte chybět.“ To je slogan prvního ročníku běžeckého závodu Běh medvěda Brtníka, který se uskuteční 9. 5. 2015. Naplánovali jsme pro Vás atraktivní pětikilometrový okruh, při kterém se proběhnete krásnou Brtnicí s historickými zákoutími. Sami jsme amatérští běžci a navštěvujeme různé závody v České republice. Jednou jsme se zrovna vraceli ze závodu v Brně a napadlo nás uspořádat závod, za kterým nebudeme muset ujet spoustu kilometrů. „Proč jezdíte na závody, když nikdy nic nevyhrajete a ani nekončíte první?“ ptali se nás přátelé. I proto jsme se rozhodli uspořádat závod doma, aby si to sami vyzkoušeli.

Start i cíl všech závodů je náměstí Svobody v Brtnici. Hlavní závod je dlouhý 5 a 10 km. Terén závodu je velmi rozmanitý, stejně jako povrch. Větší část závodu se běží po dlažebních kostkách a asfaltu, část tratě poběžíte i po trávě, hliněných a kamenných cestách. Většinu trasy jsou na dohled zajímavé pohledy na historické objekty, jako je zámek, kostel, klášter i různé menší stavby. V programu si přijdou na své i děti. Ty jsme rozdělily do čtyř kategorií podle věku a připravili jim menší závody přímo na náměstí Svobody. Pro ty, kdo nejsou příliš sportovně založení, ale přesto jsou zdravě soutěživí, je připraven bohatý doprovodný program, kde si každý najde své. Prezence závodníků se otevírá v 8:30, celý program poté začne prvním dětským závodem v 10:00.

Tak si přijďte zaběhat, pro vítězství, pro radost, nebo se jen zúčastnit. Připravený program je nabitý od rána až do večera.

Těší se,

pořadatelé Běhu medvěda Brtníka.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »