Recenze: Hydratační rukáv Wetsleeve

Hydratační rukáv Wetsleeve od stejnojmenné americké firmy je praktickým doplňkem každého běžce či sportovce. Umisťuje se na předloktí a umožňuje jeho nositeli napít se během tréninku, aniž by musel cokoliv rozepínat, otevírat, mačkat. Stačí zvednout předloktí do úrovně úst a napít se pomocí speciálního pítka pouhým jemným sevřením jeho pogumované části v zubech. V této recenzi se na Wetsleeve podívám do detailu, zaměřím se na jeho specifika a zajímavé konstrukční řešení.

Wetsleeve vám přijde v hygienickém uzavřeném balení.

Univerzální Wetsleeve s lahví o objemu 350 ml je určen pro muže i ženy, momentálně ve 3 velikostech, které se odvíjí od průměru předloktí. Výběr velikosti je poměrně jednoduchým, ale velmi důležitým krokem. Aby vám hydratační rukáv dobře sloužil, nesmí vám při běhu sjíždět, či naopak být moc těsný. Díky dotahovacímu pásu se suchým zipem můžete zafixovat rukáv na předloktí podle potřeb, pokud vám však bude rukáv malý, nic moc s tím nenaděláte (i když jeho elastický materiál samozřejmě dovolí se trochu roztáhnout). Jak vybrat správnou velikost? Postupujte dle návodu a velikostní tabulky – stačí si krejčovským metrem změřit průměr předloktí v nejširším bodě a podle hodnoty si pak vybrat velikost S, M či L.

Součástí balení je Wetsleeve rukáv s odnímatelnou lahví, náhradní zelené pítko a letáček s instrukcemi.

Spodek rukávu je vyroben z jemné a prodyšné elastické síťoviny, zatímco horní část vnitřku se konstrukčně podobá materiálu využívaném na zádech batohů. Po rozepnutí zipu můžete vyjmout láhev ze speciálního elastického materiálu, naplnit ji buď čistou vodou nebo energy drinkem (pozor – láhev není na teplé nápoje!), vrátit na místo a dopnout rukáv pevným dotahovacím pásem. Láhev poté leží na odizolované vrstvě, která by měla zajistit to, že nápoj vydrží studený, a že se nebude ohřívat teplem z předloktí. Toto jsem při testování rukávu velmi ocenil. Na první pohled by si člověk mohl říct, že ho bude rukáv zbytečně zahřívat, pokud si ale napustíte opravdu studenou vodu (a výrobce v přiloženém letáčku ještě doporučuje přidat kousek ledu), stane se pravý opak – rukáv příjemně chladí. Velmi oceňuji, že je rukáv vyroben pouze z prémiových voděodolných materiálů vysoké kvality bez BPA a s FDA certifikací.

Rukáv jsem testoval na konci zimního období 2021 při běžeckých trénincích venku i v posilovně. Celkově na mě udělal velmi dobrý dojem. Mnohokrát jsem zapomněl, že jej mám vůbec nasazený, při pohybu mi vůbec nevadil a možnost napít se v situacích, kdy jste zvyklí při běhu nepít (při kratších trénincích apod.), byl bez nadsázky osvěžující. Přes rukáv navíc můžete úplně v pohodě přetáhnout volnější běžeckou mikinu nebo větrovku, hodí se tedy i do zimy, samozřejmě největší využití si najde na jaře a v létě v horkých dnech. Možná by šel Wetsleeve nasadit i na dlouhý rukáv funkčního běžeckého trika, pokud tam máte dostatek místa.

Jakkoli 350 ml tekutin dostačuje při kratších trénincích do cca 1–1,5 hodiny, pokročilejší běžci by jistě ocenili větší objem láhve pro delší objemové tréninky. To může trochu u Wetsleeve mrzet. Osobně by se mi líbilo, kdyby velikosti rukávu S, M a L byly ještě odstupňovány podle objemu láhve. Je mi však jasné, že s navýšením objemu lahve by rukáv vypadal mnohem robustněji, vážil by něco navíc a už by to nebyl takový „lightweight“ doplněk. Osobně bych však byl klidně pro dvojnásobnou verzi, což vlastně jde vyřešit nasazením rukávů na obě předloktí. Menší výtka směřuje ke kapsám, které mají být i na klíče. Bohužel nemají žádný zip, takže bych se bál o to, že klíče při intenzivnějším běhu vypadnou (v případě, kdy máte kolem předloktí trochu volněji a rukáv nesedí tak pevně, jak by měl). Takže je na uváženou, zda klíče nenosit třeba v kapse u kalhot, a kapsy v rukávu využít na něco jiného. Pár kapesníčků nebo jedna či dvě energetické tyčinky se tam určitě vejdou.

Shrnutí

Wetsleeve je z mého pohledu krásný a praktický běžecký doplněk pro sportovce, kteří jsou zvyklí při běhu pít, a zároveň nechtějí, aby je láhev jakkoliv omezovala v pohybu. Zejména při kratších trénincích je nošení například camelbacku kontraproduktivní a mnohdy nepohodlné, a o batohu s klasickou lahví, kterou je třeba složitě vytahovat, ani nemluvě.

Díky své velikosti a objemu lahve 350 ml (což může být výhoda i nevýhoda) nijak při běhu nepřekáží a drží na svém místě. Bez jakéhokoliv nepříjemného štěrchání, bez škrcení a přehřívání předloktí. Osobně mi nevadilo jej nosit i celé hodiny při dlouhém běhu.

Wetsleeve je taková „rychlá hydratační pomoc“. Při tréninku i pár doušků přijde vhod a doslova vlije novou krev do žil.

  • + Lze nosit i několik hodin, při výběru správné velikosti dobře padne na předloktí a lze ještě utáhnout páskem na suchý zip
  • + Univerzální použití na běh i mnoho dalších sportů
  • + Z příjemných materiálů
  • + Nekomplikovaná a rychlá údržba (část Wetsleeve ze síťoviny lze prát dle pokynů výrobce, láhev umývat a vyplachovat vodou)
  • – Pouze 350 ml láhev (lze kompenzovat 2 rukávy při delších bězích)
  • – kapsičky ze spodní strany nemají zip, hodí se však třeba na kapesníky nebo energetické tyčinky

Hydratační rukáv Wetsleeve určený pro muže i ženy je dostupný v českém e-shopu Perfect Things https://www.p-t.store/sport/wetsleeve/ ve velikostech S, M a L.



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím pouze jeden komentář

Recenze: Hydratační rukáv Wetsleeve – Jeden komentář

  1. Honza napsal:

    Nedoporučuje se ani mobil na rameno kvuli disbalanci a tady doporucujete pul kila na predlokti? 😀

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »