Běhej lesy Brdy 2021


července
2021

24


Místo: Skořice, bývalý VÚ Brdy, Plzeňský kraj

Běhej lesy Brdy 2021

Brdy jsou bomba! Pátý závod seriálu Běhej lesy tě zavede do CHKO Brdy. Užij si hluboké luhy a háje bývalého Vojenského újezdu Brdy, které byly po 70 let uzavřeny veřejnosti. Pokochej se Padrťskými rybníky, zaniklými obcemi a panenskou přírodou, kterou proběhneš křížem krážem. 

TERMÍN: 24.7.2021
MÍSTO: Skořice, bývalý VÚ Brdy, Plzeňský kraj
POVRCH: asfalt, šotolina, lesní cesty
TRASY: 12 km, 22 km

Více informací o závodu na webu behejlesy.cz

CO ZAHRNUJE STARTOVNÉ:

  • Startovní číslo s měřícím čipem a s dárky od partnerů
  • Jméno na startovním čísle při registraci a úhradě startovného nejpozději 4.7.
  • Šatna, úschovna, mobilní toalety, umývací žlaby
  • Občerstvení na trati a v cíli (Enervit iontový nápoj a energetické tablety, voda, ovoce)
  • Zdravotní služba
  • Účastnická dřevěná medaile
  • SMS s cílovým časem
  • Fotografie a diplom ke stažení zdarma
  • Prodejní stánky partnerů s občerstvením
  • První tři závodníci na jednotlivých trasách, vítězové kategorií, tři nejlepší týmy Tandem a výherce SlowMotion obdrží věcné ceny

TÝMOVÉ SOUTĚŽE

  • Přihlásit se můžete i do týmových soutěží Tandem nebo VoltaRunners. Závodníci v týmové soutěži jsou současně hodnoceni i v individuálním závodě jednotlivců. Tandemy ani týmy VoltaRunners už ale nebude možné tvořit ani upravovat při registraci na místě! Přihlašujte se on-line a nejpozději 5 dní před začátkem závodu.
  • Tandem – utvořte tým ve složení muž – žena v libovolném vzájemném vztahu a rozhodněte se, kdo z vás poběží dělší trasu a kdo kratší (u závodu Jizerská 50 se kategorie Tandem nevztahuje na 50km trasu). Vítězí dvojice s nejnižším součtem časů.
  • VoltaRunners – utvořte co největší tým a zvolte si každý trasu, která Vám vyhovuje. Vítězí tým s největším dosaženým součtem časů. Počet členů týmu není nijak omezen. 
  • Pravidla pro týmové soutěže naleznete zde

DĚTSKÉ ZÁVODY DR.MAX

Součástí závodu Běhej lesy Brdy je i dětský závod Dr.Max na 500 m a 1 km.


Tisková zpráva pořadatele při příležitosti odtajnění termínů závodů:

Běhej lesy oznamuje termíny a spouští registrace. Horkou novinkou jsou extra dlouhé trasy!

Závody Běhej lesy se v sezoně 2020 těšily velké oblibě. Zúčastnilo se jich totiž 14 515 závodníků, což je historicky nejvíce od roku 2015. Seriál láká závodníky na nejkrásnější místa české přírody, a to na různé délky tras. Horkou novinkou letošní sezony jsou i extra dlouhé trasy, které jsme zařadili na vybrané závody. Sezonu jsme už rozběhli výzvou k odtajnění termínů v aplikaci STRAVA. Mezník 2021 km jsme pokořili za 2 dny, a tady jsou slíbené termíny z lesa. 

Zdroj: Běhej lesy


Sezonu 2021 odstartuje Běhej lesy z Lednicko-Valtického areálu již 17.4.2021. Trasa závodníky povede skrze zámecký park, přes hráz lednických rybníků nebo třeba kolem chrámu Tří Grácií. Druhým jarním termínem je majestátní Běhej lesy Karlštejn 22.5.2021, který se pyšní hned dvěma velkými lákadly, a to královskými výhledy na gotický hrad Karlštejn a běžně nepřístupným vápencovým lomem Velká Amerika.

Na třetí závod sezony vyrazí Běhej lesy na západ České republiky, do kouzelného Slavkovského lesa v lázeňském trojúhelníku Karlových Varů, Mariánských a Františkových Lázní. Specialitou lokality jsou rozsáhlá rašeliniště, hluboký les a oáza klidu bez mobilního signálu. Kdo má rád pořádnou trailovou nálož, nechť v červnu určitě zavítá také na Vysočinu, a to 26.6.2021, kde si užije náročný terén kolem skal Drátěniček, Malinské skály, či Devíti skal. Na Vysočině čeká na závodníky také vůbec poprvé trasa o délce 39 kilometrů.

V červenci se Běhej lesy přesune do CHKO Brdy, kde se proběhnete místním bývalým vojenským újezdem, který byl po 70 let uzavřen veřejnosti, a kolem Padrťských rybníků. Brdy budou bomba už 24.7.2021. Další zastávkou 7.8.2021 budou malebné Beskydy, závodníky vyveze na start lanovka, a Běhej lesy Bílá je tak jediná ze seriálu se záporným profilem.  

Letní prázdniny završíme 28.8.2021 v Jizerských horách, kde si běžci proběhnou slavná místa legendární Jizerské 50 v letní variantě. O dva týdny později 11.9.2021 za svitu čelovek vyrazí na trať také běžci v nočních Boleticích, kteří si budou moci posvítit na krásu šumavského revíru a malebný rybník Olšina. I zde si milovníci delších tras nově přijdou na své, a to trasou 34 kilometrů.

I letos chystají Běhej lesy mnoho novinek a běžci se mají určitě na co těšit. Sledujte web www.behejlesy.cz a sociální sítě Běhej lesy na Facebooku či Instagramu.

ZDROJ TEXTU A FOTO: behejlesy.cz



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

30. 11. 2020 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »