Překážkový závod 360°Challenge – 16. 4. 2016


dubna
2016

16

Překážkový závod 360°Challenge – 16. 4. 2016

Riegrovy sady v Praze budou 16. dubna patřit sportu. Svůj cirkus zde rozloží běžecký překážkový závod 360°Challenge. Adrenalin, který poskytuje 360tka se vrací na místo, kde začala, zde se objeví již potřetí. A opět s novými překážkami, dětmi, pro které je připraven vlastní závod. Sobota bude patřit celé rodině.

360°Challenge se po zimním Liberci vrací do jarní Prahy. Novinkou jsou pro závodníky pečetě. Kdo absolvuje dvě akce tohoto běžeckého kolotoče v jednom roce, získá speciální pečeť, k tomu jsou také připraveny nové medaile. Jisté je, že rozdáno jich bude více. Už nyní se do závodu přihlásilo více bojovníků než loni na jaře a na podzim. Na start se postaví více než sto sportovců.

Běžci se na trati, která měří šest kilometrů a je rozdělena do tří kol, setkají s novými cviky, které prověří jejich tělo. Dočkají se také tradičních humusáků, kteří si získali svoji popularitu, i když často bolestivou.

Pro děti, na které čekají překvapení, bude přichystána dvoukilometrová „cesta“, kde se proběhnou a zacvičí si s vlastním tělem. Na ně bude dohlížet a pomáhat jim dobrovolníci. „Děti se k nám chodí vyblbnout pokaždé, to mě těší, ale má to své ale. Jako trenérka si myslím, že děti méně a méně vyhledávají pohyb. Počítače a sociální sítě jsou pro ně dnes drogou, sport je tak vytlačován, což není ideální,“ říká organizátorka Nikola Bartáková.

Sport podpoří sport. Ne jen samotný závod, ale i doprovodný program půjde tímto směrem. Na trávníku v Riegrových sadech se ukáže milovník hrazd Tomáš Vágner, který předvede své streetworkoutové představení. Děti, závodníci a diváci si budou moci vyzkoušet také Koloběžíme a Lebert stanoviště.

Tradičně své místo bude mít i Noc na pomoc. Tentokrát pro Eriku. Ta se narodila ve 34. týdnu císařským řezem v roce 2013, jako naprosto zdravé dítě a šťastné miminko. Dnes ale sama nechodí, nesedí, neumí se přetočit, neudrží hlavičku, zcela postrádá hrubou i jemnou motoriku a potřebuje péči rodičů 24hodin denně. Proč? Holčičce byl diagnostikován regnes vývoje způsobený vakcínou z očkování. Pro Eriku bude 16. dubna směřována pomoc, aby získala více prostředků na svoji léčbu.

Závod 360°Challenge proběhl letos už v Liberci, v dubnu se představí v Praze, červenec si užijí sportovci v Lázních Kynžvart, srpen bude patřit Chrudimi a v září si dá druhou zastávku opět Praha. Kam přijdete VY?

Ukaž že i Ty na to máš!

www.360tka.cz

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

8. 3. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »