Doplněk stravy Femoralex může pomoci se zlomenými kostmi

Doplněk stravy Femoralex může pomoci se zlomenými kostmi

Každá zlomená kost je pro člověka nepříjemná, vyžaduje mnohdy i několikaměsíční léčbu a rehabilitaci, aby se daná končetina mohla zatěžovat stejně jako před úrazem. Platí to jak ve sportu, tak i při těch nejběžnějších činnostech. Ve sportu např. kvůli zlomenině nohy můžeme přijít o velkou část ze závodní sezóny, mnoho natrénovaných hodin tak přichází vniveč. Nebo v zimě (riziko vzniku zlomeniny bývá poměrně velké – zimní sporty, náledí na cestách) nám může zranění velmi ztížit další přípravu na celý rok. Samozřejmě záleží na povaze a závažnosti zranění, může se jednat o měsíc až čtyři měsíce rekonvalescence.

Dobu hojení zlomeniny lze však pomocí vhodného přípravku nebo doplňku stravy zkrátit díky účinným látkám, které obsahuje. Mezi takové doplňky stravy patří i Femoralex podporující vstřebávání vápníku a tvorbu kostní hmoty. Navíc je dostupný téměř v každé lékárně bez předpisu nebo na internetových stránkách www.femoralex.cz a stojí pouze 375 Kč. Přípravek se doporučuje užívat prakticky ihned po zranění a užívat minimálně jedno balení po třiceti tabletách.

Femoralex od farmaceutické společnosti PharmaSuisse Laboratories S.r.l. má za cíl zlepšit hojení zlomených kostí a jejich regeneraci. Díky účinným látkám a vitamínům (D3, K2) pomáhá i v boji s osteoporózou, kostní chorobou, při které dochází k řídnutí kostí. Toto onemocnění navíc postihuje čím dál více lidí kvůli špatnému životnímu stylu a návykům: zejména pro nedostatek pohybu a nedostatečnému příjmu vápníku a již zmíněným vitamínům.

Riziko zlomeniny se také odvíjí podle odolnosti kostí u každého člověka, zda má dostatečný příjem vápníku, ale nemusí se jednat přímo o osteoporózu. Proto se po zranění obecně doporučuje příjem vápníku ještě zvýšit, aby mohl být ve větší míře ukládán do kostí a mohl se tak podílet na jejich obnově. Podle nejnovějších vědeckých studií je rovněž velmi důležitá mléčná bílkovina laktoferin, kterou obsahuje právě přípravek Femoralex. Tato bílkovina zajišťuje, že kostní buňky neodbourávají kostní hmotu.

Pokud již člověka zlomenina z jakéhokoli důvodu postihne, měl by k rekonvalescenci přistoupit zodpovědně, aby se její doba zbytečně neprodlužovala a v budoucnu nenastaly další komplikace s tím spojené. Samozřejmostí je zvýšený přísun vápníku a případné užívání vhodného přípravku, který hojení ještě více podpoří.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »