Jubilejní 25. ročník Houmrova triatlonu v Jiříkově


srpna
2018

04

Jubilejní 25. ročník Houmrova triatlonu v Jiříkově

Již čtvrt století dlouhá tradice Houmrova silničního triatlonu letos nabídne skvělý program pro celou rodinu i hudební fanoušky. Závodníci i sportovní nadšenci všech výkonnostních kategorií se můžou zúčastnit 25. ročníku v sobotu 4. srpna ve Sportovním areálu města Jiříkov u Rumburku. Největší triatlonový závod ve Šluknovském výběžku, který je součástí bodované série HT TOUR 2018, organizuje sdružení H-Triatlon ve spolupráci s partnery a městem Jiříkov. Pro diváky je opět připraven bohatý doprovodný program, na kterém vystoupí například Dalibor Janda, Pokáč, Jakub Děkan, Petr Čtvrtníček a Leoš Noha a další.

Houmrův triatlon je vhodný pro děti a dospělé všech výkonnostních kategorií. „Rádi bychom povzbudili amatérské sportovce, aby se v duchu našeho hesla – Tělo musíme překvapit – objevili na startu po boku profesionálů,“ říká Matěj Verl, ředitel závodů pořádaných spolkem H-Triatlon. Závod je rozdělen dle pohlaví, věku a výkonnosti. Nejmenší sportovci se můžou účastnit dětského běhu a pro dospělé soutěžící jsou připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si můžou vybrat trať hobby, klasik či sport a mají možnost se také rozdělit do štafetových týmů. Plavecká část se uskuteční na rybníku Mexiko a cyklistická část bude v jízdním pruhu, který bude během závodu uzavřen pro automobily. Výkony závodníků změří čipové pásky a po absolvování dorazí každému SMS s výsledkem.

Celou sobotou účastníky i diváky provede zkušený moderátor ČT Stanislav Bartůšek. Po ukončení sportovních aktivit čeká na účastníky závodu i přihlížející diváky bohatý hudební festival, jehož součástí bude i slosování tomboly o zajímavé ceny. Pro děti i dospělé jsou připraveny atrakce a doprovodné aktivity jako například malování na obličej a ukázky první pomoci.

Závodníci mají k dispozici v rámci startovného energetický balíček, čipové měření času včetně zapůjčeného čipu, občerstvovací stanici na běžecké části závodu, drobné občerstvení v cíli závodu, elektronický certifikát s výsledkem a další. Účastníci se můžou přihlásit i v den konání závodu. V pátek 3. srpna bude probíhat tradiční trénink s názvem „Jak na to“ pod vedením zkušených triatlonistů a trenérů triatlonu.

Harmonogram závodu: 

Prezentace příchozích závodníků končí 60 minut před jejich startem, předem přihlášení závodníci se musí prezentovat nejpozději 30 minut před svým startem.

  • 8:00      otevření startovní kanceláře
  • 9:15      start kategorie dětí do 3 let
  • 9:30      start kategorie dětí 4-6 let
  • 9:45      start kategorie dětí 7-11 let
  • 10:00    start kategorie dětí 12-15 let
  • 10:30     vyhlášení dětských kategorií
  • 11:00     slavnostní zahájení 25. ročníku Houmrova triatlonu
  • 12:00     start kategorie SPORT – ženy/muži/týmy
  • Po odplavání kategorie SPORT à start kategorie KLASIK – ženy/muži
  • Po odplavání kategorie KLASIK à start kategorie HOBBY – ženy/muži
  • 15:00    slavnostní vyhlášení výsledků
  • 16:00    začátek Hudebního festivalu

Více informací na Facebooku: www.facebook.com/houmruvtriatlon. On-line registrace probíhá na www.htriatlon.cz.

Akce je profesionálně zabezpečena zástupci Zdravotní záchranné služby.

Partneři závodu: Město Jiříkov, Ústecký kraj, Michovský Group, EWM s.r.o., Kola Brabec, RINA sport, ZZ Star, s.r.o., HT Agentura, Česká triatlonová asociace, Bonaloka s.r.o., Temper Communication

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

3. 8. 2018 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »