RED BULL WINGS FOR LIFE WORLD RUN – 6. 5. 2018


května
2016

06

RED BULL WINGS FOR LIFE WORLD RUN – 6. 5. 2018

Svět opět běží pro ty, kteří nemohou. Již popáté v jeden moment napříč všemi kontinenty se spojí profesionální běžci, amatéři i handicapovaní sportovci v rámci jedinečné charitativní akce Wings for Life World Run. Závod, jehož kompletní výtěžek putuje na výzkum léčby poranění míchy, se koná 6. května. Bratislavu v pořadatelství střídá Vídeň. Běžci, kteří se do Rakouska nedostanou, budou mít možnost využít novinku jménem App Run.

Až závodníci 6. května přesně v 13.00 vyrazí v rakouském hlavním městě na trať závodu, v hlavě jim bude znít jediná věta: Běžím za někoho, kdo nemůže. A právě pro tuto základní stavební myšlenku závodu vyběhne v jednu chvíli tisíce běžců po celém světě.

Na startu se každý rok setkávají profesionální sportovci, osobnosti z veřejného života i nadšení amatérští běžci a společně běží pro dobrou věc. V minulosti nechyběla taková jména jako Eva Samková, Vavřinec Hradilek nebo skateboardista Maxim Habanec.

App Run

S letošním ročníkem přichází novinka jménem App Run, která umožní zúčastnit se závodu a přispět na dobrou věc i těm, kteří si nenajdou čas vyrazit do sousední Vídně. Pomocí aplikace dostupné pro všechny druhy mobilních operačních systémů může vyběhnout každý odkudkoliv, i ve svém domovském městě.

Není třeba být zrovna profesionální běžec. Stačí se do závodu přihlásit a ve stejný čas, kdy zazní startovní výstřely po celém světě, vyrazit klidně jen na procházku se psem nebo s kočárkem. Každý, kdo pomáhá, se počítá. Pomocí internetového propojení se vás bude snažit dohnat i virtuální Catcher Car.

Kdo by se chtěl závodu zúčastnit, ale nechtělo by se mu běžet samotnému, může v sobě odhalit organizační schopnosti a stát se pořadatelem App Runu přímo v místě svého bydliště. Rozšíří tak řady těch, kteří se po celém světě rozhodli pomáhat dobré věci organizací závodu pro své okolí. Veškeré informace nalezne po přihlášení do aplikace. S její pomocí je díky tréninkovému módu navíc možné se na květnový závod dobře připravit.

Nadšení účastníci

„Jsem hrozně rád, že jsem mohl běžet už počtvrté. Je skvělé, že člověk nikdy neví, kolik uběhne kilometrů. To, že společně podpoříme dobrou věc, dává celému závodu ještě jiný rozměr,“ vysvětloval po doběhu Habanec.

Nejlepším vozíčkářem byl v Bratislavě český ambasador běhu Zbyněk Sýkora, který dosáhl na metu 20 kilometrů. „Zúčastnil jsem se poprvé a by to masakr. Hlavně ten konec, kdy člověk cítí, že má za zády stíhací auto a vydá ze sebe úplně všechno,“ sděloval své pocity nadšený Sýkora. Ten se chystá i letos do Vídně s vidinou ještě lepšího výsledku než v roce 2017.

O závodě Wings for Life Word Run

Celá částka ze startovného putuje na výzkum léčby poranění míchy, kterým se zabývá nezisková nadace Wings for Life. Tento charitativní běh se svým neobvyklým konceptem proslavil už téměř po celém světě. Překážkou není 13 časových pásem, 150 různých národností, ani věk soutěžících. Nejstaršímu bylo prozatím 95 let. Kromě jedinečné podpory handicapovaných má závod ještě další specifikum. Trasa a délka závodu není přesně daná, je pro každého individuální. Půl hodiny po tom, co vyrazí poslední běžec, vyjede ze startu catcher car, které představuje pohyblivý cíl. Když vás dojede, váš závod je u konce.

Registrujte se do Vídně zde: https://registration.wingsforlifeworldrun.com/#/participant

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

8. 4. 2018 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »