Čokoládovou tretru poběží děti už ve třech zemích. Nově i v Polsku.

Čokoládovou tretru poběží děti už ve třech zemích. Nově i v Polsku.

Roste počet měst, které letos budou hostit Čokoládovou tretru. Unikátní atletický běžecký seriál se letos bude konat už na 27 místech. Nově v Polsku, více závodů bude letos také na Slovensku.  Tam se může účastnit až 2000 dětí. Celkem by se letos na start Čokoládové tretry mohlo postavit až 14 tisíc dětí. Běžecké klání v dětských kategoriích i letos vyvrcholí v Ostravě během prestižního mítinku Zlatá tretra.

Čokoládová tretra 2018 odstartuje už v polovině dubna, konkrétně 18. 4. ve Frýdku-Místku.  Závody pak budou putovat po Moravě, pořádají je tady aletické oddíly celkem ve 22 městech. Vloni se na start těchto běhů postavilo na 10 000 dětí, včetně těch nejmenších, které doprovázejí rodiče.  Podrobný seznam a termíny konkrétních akcí budou postupně na webu www.cokoladovatretra.cz.

Čokoládová tretra 2018 Jan Železný

„Čokoládová tretra má velkou tradici, vždyť první se běžela v Ostravě už v roce 1961. V roce 2012 jsme ji pro velký zájem rozšířili za hranice města. A je pravdou, že o závod je enormní zájem, pořadatelé se nám sami hlásí. Je to pro nás obrovská pocta a svědčí to o tom, že má Čokoládové tretra prostě renomé a že to jsou závody, které děti baví.  Vždyť na Slovensku jsme měli loni jen jeden závod, letos už to budou čtyři a vůbec poprvé se přihlásili i z Polska,“ říká Šárka Mokrá, šéfka projektu z pořadatelského SSK Vítkovice.

V Polsku se koná Čokoládová tretra těsně za hranicemi, a to v příhraniční obci Godow. V jednání je ještě polský Chorzow. Na Slovensku chystají Čokoládovou tretru letos nově ve čtyřech městech. Začíná se 16. 5. v Bratislavě, 17. 5. poběží děti v Košicích, o den později, tedy 18. 5., je budou následovat v Lučenci a 23. 5. v Dubnici nad Váhom. Všechny závody tam organizuje Atletika Košice o.z.

„Čokoládová tretra je absolutně výjimečná, nikde na světě neexistuje nic podobného. Jako ambasador jsem viděl už mnoho závodů dětí a vím, že je to o radosti. O radosti z pohybu a sportu. Viděl jsem množství nadšených, odhodlaných dětí a jejich rodičů.  Každý rok se těším na další zážitky a doufám, že jednou z těch malých sportovců vyrostou nové osobnosti světové atletiky. A čokoládová tretra je jeden ze způsobů, jak tomu můžeme pomoci, “ říká mnohonásobný mistr světa, olympijský vítěz a světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný, který je hlavním ambasadorem jedinečného běžeckého seriálu.

Čokoládová tretra i letos vyvrcholí v Ostravě během mezinárodního atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava, který se letos koná 13. 6. V rámci hlavního programu se před plnými tribunami představí ty nejlepší děti ze všech závodů. Cesta do Ostravy vede po vítězství v základních kolech poprvé přes krajská finále. V Česku se uskuteční celkem čtyři na přelomu května a června, a to ve Zlíně, Olomouci, Brně a Ostravě. Obdobný bude systém na Slovensku. Tam se celoslovenské finále poběží 1. 6. v Košicích, do Ostravy pak postoupí vždy nejlepší dívka a chlapec v každé kategorii. Všichni účastníci všech finále si ale mohou užít atmosféru Zlaté tretry, protože dostanou i s rodiči lístky na tento prestižní atletický podnik.

 

Termíny konání:

Základní kola

18. 4. Frýdek–Místek
25. 4. Blansko
3. 5. Valašské Meziříčí
4. 5. Otrokovice
8. 5. Karviná
10. 5. Uh. Hradiště
11. 5. Kroměříž
14. 5. Opava
15. 5. Břeclav
16. 5. Zlín
16. 5. Bratislava (SK)
17. 5. Šumperk
17. 5. Košice (SK)
18. 5. Godow (PL)
18. 5. Lučenec (SK)
19. 5. Vsetín
21. 5. Třinec
22. 5. Prostějov
23. 5. Olomouc
23. 5. Dubnica n. V. (SK)
24. 5. Hranice
25. 5. Č. Těšín
28. 5. Havířov
29. 5. Brno
30. 5. Vyškov
31. 5. Bohumín
4. 6. Ostrava

Krajské finále

31. 5. Zlín
5. 6. Olomouc
7. 6. Brno
11. 6. Ostrava

Superfinále

13. 6. Superfinále Ostrava

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

31. 3. 2018 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »