Studetský štafetový maraton – 18. 10. 2017


října
2017

18

Studetský štafetový maraton – 18. 10. 2017

Uběhnout společně trasu přes čtyřicet dva kilometrů. To je běžecká výzva, které budou 18. října 2017 čelit studenti středních a vysokých škol, kteří se rozhodnou zapojit do Studentského maratonu v Praze. Ten se poběží v rámci akce „Pražský výběh 2“, jehož pořadatelem je nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ.

Maratonový štafetový závod odstartuje na Výstavišti v Praze 7. Pro závodníky je připravený okruh o délce 4.219,5 metrů, který vede přes park Stromovka. Celkem musí běžecký tým zvládnout 42 kilometrů a 195 metrů.

„Každé družstvo musí mít 10 členů, z toho 9 studentů a součástí skupiny musí být minimálně 1 dívka. S devítičlenným týmem studentů může, ale nemusí běžet i zaměstnanec či pedagog školy,“ upřesnila podmínky závodu Jiřina Faloutová z pořádající organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ. Dodala, že cílem této akce je především rozhýbat studenty, a také podpořit budování týmového ducha v rámci škol. Startovné je zdarma. Stačí se pouze přihlásit prostřednictvím formuláře www.delejcotebavi.com.

Studentský maraton však nebude jen o sportovních výkonech. „V průběhu dne budou moci studenti podpořit charitativní projekt Pošli skejty do Barmy, který se snaží nashromáždit skateboardové vybavení pro děti a mládež v Barmě,“ vysvětlila Jiřina Faloutová. Doprovodný program pak doplní soutěže, workshopy, ukázka zdravé stravy či informace o samovyšetření prsu a varlat. Studenti si také mohou nechat změřit tělesný tuk a poměr svalů a vody v těle.

Celá akce se uskuteční 18. října od 9:00 a bude zahájena zápisem jednotlivých týmů. Start štafety je naplánován na 10 hodin. Na vítěze maratonu čekají v cíli občerstvení a hodnotné ceny.

Pražský výběh 2 ve formě Studentského štafetového maratonu pořádá nezisková organizace DĚLEJ CO TĚ BAVÍ ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy.

Dalšími partnery jsou Výstaviště Praha Holešovice, Evropský dům, I’M FIT wellness fitness, VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNA ČR, Národní informační centrum pro mládež a další. Akce je součástí projektu Českého olympijského výboru – Česko sportuje.

Pražský výběh 2 navazuje na úspěšnou stejnojmennou jarní akci, která proběhla v květnu jako součást festivalu SPORT FEST na Kampě.

Pomoc při produkci akce nabídla STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA DOPRAVNÍ, a.s. zapojením studentů do organizace a logistiky maratonu.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

9. 10. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »