4. ročník charitativního běhu PRAGUE BAREFOOT RUN – 26. 8. 2017


srpna
2017

26

Čtvrtý ročník charitativního běhu naboso PRAGUE BAREFOOT RUN se uskuteční v sobotu 26. srpna v pražské Oboře Hvězda. Celá akce se nese v duchu hesla „Vaše bosé nohy pomohou dětem s nemocnými nohami“. Výtěžek z registrací půjde v plné výši na spolek Achilleus, který pomáhá dětem s vrozeným ortopedickým onemocněním golfová noha.

Projekt podpoříte tím, že se běhu naboso zúčastníte (nemusíte nutně běžet) a zaplatíte předem registrační poplatek přes internet ve výši 290 korun. Možnost přihlášení bude i na místě. Těšit se můžete na tradiční účastnické tričko, originální perníkovou medaili a dobrý pocit z toho, že jste podpořili smysluplný projekt.

Patronem letošní akce je bubenický orchestr Tokhi & Groove Army, který předvede svou neuvěřitelně energickou show. Rozcvička i start proběhne pod dohledem nejúspěšnějšího bojovníka K-1, mistra světa v Muay Thai, několikanásobného mistra Evropy a ČR Pavla Hakima Majera.

Přijďte se netradičně rozloučit s prázdninami již tuto sobotu 26. srpna do Obory Hvězda.

Shrnutí:

  • Místo: Obora Hvězda, Praha 6
  • Začátek: 9:00 program na pódiu, registrace, hudba
  • Start běhu: 10:00 (rozcvička 9:50)
  • Vyhlášení 11:30
  • Registrace na www.pbfr.cz nebo facebookovém profilu.

O projektu

V červnu 2013 jsme odstartovali první ročník akce s názvem Prague Barefoot Run (dále PBFR). Jednalo se o „bosonohý běh“, který se konal v pražském parku Ladronka. PBFR pořádá občanské sdružení ForDreams, které se rozhodlo podporovat výtěžkem ze startovného v plné výši smysluplné projekty.

Prvního ročníku se aktivně zúčastnilo 339 registrovaných běžců a vybralo se něco málo přes 100.000,- Kč, které putovaly na konkrétní přání dětem organizace Dejme dětem šanci. Hlavní hvězdou byl jeden z nejznámějších propagátorů bosého běhu, Barefoot Ted McDonald, hrdina knižního bestselleru Zrozeni k běhu (Born to Run).

Druhý ročník proběhl v červnu 2014 opět na Ladronce. I tento ročník jsme spolupracovali s organizací Dejme dětem šanci a podpořili tak unikátní projekt „Podporuj mě…“, jehož cílem je snaha pomoci dětem na cestě do dospělého života. Na start se postavilo 274 registrovaných běžců a vybralo se přes 53 tisíc korun. Hlavní tváří druhého ročníku byla Bára Špotáková, která nás po celou dobu příprav podporovala a přijela závod odstartovat.

Třetí ročník se uskutečnil ve spolupráci s nadací Drab Foundation právě ve Hvězdě. Závodníci prostřednictvím startovného přispěli na projekt „Obědy dětem“ a tím na zaplacení školních obědů dětem ze sociálně slabých rodin nebo rodin, které se nepřízní osudu ocitli v těžké životní situaci.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

22. 8. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »