Projekt To dáááš! Proběhněte se na Kvildě

Projekt To dáááš! Proběhněte se na Kvildě

Ultramaratonec Kujan má o té své jasno: uběhnout 350 km za týden odkázán jen sám na sebe

Běžecký rekordman René Kujan opět nezklamal. Stejně jako loni se pokusí i letos o zdolání dalšího českého běžeckého rekordu a opět tím podpoří prostřednictvím České asociace paraplegiků CZEPA vozíčkáře s poraněním míchy. Projekt To dáááš, do kterého se může se svou osobní výzvou zapojit každý, startuje. Reného výzva je uběhnout za týden 350 km od pramene Vltavy k prameni Labe.  A aby to neměl tak „jednoduché“, bude spát v přírodě a živit se výhradně tím, co si uloví či sesbírá. A co dáááte vy?

Přestanu kouřit, nebudu se cpát večer, začnu chodit pravidelně cvičit, budu ráno vstávat dřív – takové výzvy si většinou dáváme v lednu, říká se jim předsevzetí, ale ruku na srdce. Kdo z nás to vydrží? A proč se nepostavit takové výzvě i teď na konci prázdnin? Pokud vám chybí motivace, nezoufejte a zapojte se do projektu To dáááš. Od 11. 8. do 24. 9. si každý může vybrat libovolnou osobní výzvu, kterou se pokusí splnit, a úspěch oslaví, nebo neúspěch zahojí třeba tím, že přispěje na projekt Startovací a podporované bydlení pro vozíčkáře. „Cílem je vybrat 300 tisíc korun prostřednictvím webu darujspravě.cz. Generální partner projektu, banka ČSOB, pak každou vybranou korunu zdvojnásobí,“ říká René Kujan.

Tím, kdo si dal výzvu jako první, je právě ultramaratonec René Kujan. Od 9. do 16. září se vydá na běžeckou pouť.  „Poběžím trasu dlouhou 350 km od pramene Vltavy k prameni Labe. Osmidenní cestu zdolám jen s vybavením, které poberu s sebou. Jíst a pít mohu jen to, co si po cestě najdu, nebo ulovím,“ vysvětluje Kujan. Pokud běh dokončí, bude zapsán do České knihy rekordů. Podpořit ho můžete i vy. „Na šumavské Kvildě chystáme 9. září u příležitosti startu od 11 hodin program pro rodiny. Děti i dospělí se také mohou k Renému připojit a absolvovat s ním dvoukilometrový běh na Jezerní slať nebo trasu dlouhou čtyři kilometry na Horskou Kvildu, kde budou pro běžce připraveny odměny,“ zve na setkání Jitka Švejcarová, specialistka společenské odpovědnosti z ČSOB, která celý projekt zaštiťuje.

 

O projektu To dááš:

Projekt To dáááš je o osobních výzvách. Důvodem vzniku celého projektu je zajistit roční provoz bytů a souvisejících služeb částkou 600 000 Kč. Cílem je vybrat 300 000 Kč a generální partner, skupina ČSOB, pak každou vybranou korunu až do výše 300 tisíc zdvojnásobí.

Buďte na startu na Kvildě společně s René Kujanem

Máte rádi výzvy a běh? Pokud ano, přijďte v sobotu 9. září v 11 hodin na šumavskou Kvildu a podpořte ultramaratonce Reného Kujana na jeho startu k dalšímu českému běžeckému rekordu. Děti i dospělí se budou moci k Renému připojit a absolvovat s ním dvoukilometrový běh na Jezerní slať nebo trasu dlouhou 4 km na Horskou Kvildu, kde budou pro běžce připraveny odměny.

A že nejste zrovna běžeckými nadšenci? Nevadí, i tak se můžete stát součástí projektu To dáááš. Od 11. srpna do 24. září si dejte vlastní výzvu, zkuste ji splnit a sdílejte ji na sociálních sítích nejen se svými přáteli.

KDY: Běh s René Kujanem: sobota 9. září od 11 hodin na Šumavské Kvildě

PROČ:  podpořte vozíčkáře s poraněnou míchou a prostřednictvím sbírky na webu darujspravně.cz přispějte na projekt České asociace paraplegiků CZEPA Startovací a podporované bydlení pro vozíčkáře s poraněním míchy.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

17. 8. 2017 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »