24. ročník Houmrova triatlonu v Jiříkově – 5. 8. 2017


srpna
2017

05

 

Sdružení H-Triatlon ve spolupráci s partnery a městem Jiříkov pořádá v sobotu 5. srpna již čtyřiadvacátý ročník největšího triatlonového závodu ve Šluknovském výběžku „Houmrův triatlon“. Závod, který se bude konat ve Sportovním areálu města Jiříkov u Rumburka, však není určen pouze sportovcům a sportovním nadšencům, ale také hudebním fanouškům. Pro diváky je opět připraven bohatý doprovodný program, na kterém vystoupí například Pavel Callta, František Nedvěd, JAKSI TAKSI a mnoho dalších.

Houmrův triatlon je součástí bodované série závodů H-Triatlon TOUR 2017. Houmrův triatlon je vhodný pro děti a dospělé všech výkonnostních kategorií. „Našim cílem je povzbudit amatérské sportovce, aby se v duchu našeho hesla – Tělo musíme překvapit – objevili na startu po boku profesionálů,“ říká ředitel závodu Mgr. Vladislav Dykast. Závod je rozdělen dle pohlaví, věku a výkonnosti. Nejmenší sportovci se můžou účastnit dětského minitriatlonu a pro dospělé soutěžící jsou připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si můžou vybrat trať hobby, klasik či sport a mají možnost se také rozdělit do štafetových týmů. Plavecká část se uskuteční na rybníku Mexiko a cyklistická část bude v jízdním pruhu, který bude během závodu uzavřen pro automobily. „Závodníky čeká profesionální měření závodu pomocí čipových pásků, kdy každému aktérovi dorazí po skončení SMS s jeho výsledkem,“ doplňuje Vladislav Dykast.

Po ukončení sportovních aktivit čeká na účastníky závodu i přihlížející diváky bohatý hudební festival, jehož součástí bude i slosování tomboly o zajímavé ceny. Pro děti i dospělé jsou připraveny atrakce a doprovodné aktivity jako například alkobrýle, skákací hrad, házení míčkem a kroužky na terč, přetahování lanem či malování na obličej.

Pro urychlení prezentace účastníků v den závodu je zavedena online registrace s platbou startovného předem. Dětské startovné se odvíjí od rychlosti registrace a cenově se pohybuje od 30 Kč do 100 Kč. Dorost a dospělí závodníci si můžou vybrat ze tří typů startovného SILVER, GOLD a PREMIUM. Základní SILVER startovné pro jednotlivce činí 300 – 500 Kč, v závislosti na rychlosti registrace. Závodníci mají k dispozici: energetický balíček, čipové měření času včetně zapůjčeného čipu, občerstvovací stanici na běžecké části závodu, drobné občerstvení v cíli závodu, elektronický certifikát s výsledkem, finisherskou medaili a další služby. V ceně startovného v úrovni GOLD a PREMIUM, každý závodník získá navíc bonusové služby. Účastníci se můžou přihlásit i v den konání závodu.

On-line registrace probíhá na www.htriatlon.cz.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

18. 7. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »