VALACHY MAN – 4. 8. 2017


srpna
2017

04

VALACHY MAN – 4. 8. 2017

Tři týdny zbývají do startu Valachy Mana a ve startovní listině největšího veřejného triatlonového závodu v České republice zbývá už jen poslední čtvrtina volných míst. Pořadatelé proto vyzývají vážné zájemce, aby neotáleli a včas se registrovali, protože bude zřejmě opět vyprodáno.

Valachy Man, který je součástí seriálu Valachy Tour pořádaného Resortem Valachy, se uskuteční v pátek 4. srpna u vodní nádrže Na Stanoch v Novém Hrozenkově. „Obsazeno už je 460 z 600 startovních míst. Rychle se plní i startovní listina dětí, vyprodána je již polovina kapacity. Doporučuji nespoléhat na registraci na poslední chvíli, každý rok máme plno. Při úhradě startovného do 1. srpna navíc platí zvýhodněná cena,“ uvedl prezident Valachy tour Vladimír Sušil.

Ze známých sportovců, s nimiž budou moci účastníci poměřit síly, již účast potvrdil přední český triatlet, olympionik a mistr Evropy v terénním triatlonu Jan Čelůstka. Registrace probíhají na www.valachytour.cz.

Valachy Man se letos koná již posedmé, loni se do něj včetně štafet a dětí zapojilo přes 900 závodníků. Valašský triatlon si popularitu získal i díky tomu, že nabízí trasy jak zdatným sportovcům, tak i těm rekreačním a navíc také dětem. „Chceme, aby byl náš triatlon opravdu pro všechny. I letos proto máme připraveny dvě různě náročné trasy, aby se mohli zapojit jak rekreační sportovci, tak ti, kteří vyhledávají náročnější výzvy. Kdo si netroufá na všechny tři disciplíny sám, může závodit ve štafetě, třeba s rodinou či přáteli. Pro děti chystáme různě dlouhé trasy v sedmi věkových kategoriích,“ dodal Vladimír Sušil.

Hlavní závod obnáší 350 metrů plavání, 16 kilometrů na horském kole v náročném horském terénu a 4,5 kilometru běhu. Kratší hobby trasa zahrnuje 250 metrů plavání, 12 kilometrů na horském kole a 3,6 kilometry běhu.

Zajímavostí také je, že start závodu dospělých není jako obvykle hromadný, ale intervalový. To přináší jak komfortnější podmínky pro méně zkušené závodníky, tak také pestřejší a napínavější podívanou pro diváky. Ti si navíc mohou fandění během celého dne zpříjemnit koupáním ve vodní nádrži.

Pro vítěze jsou přichystány hodnotné ceny včetně prize money v celkové částce 40 tisíc korun. Dospělí závodníci mají ve startovném zahrnutý i dárek v podobě plavecké čepice Reborn a trička Kilpi. V rámci doprovodného programu mohou sportovci využít testovací centrum kol Specialized, půjčovnu sportovních bot Inov-8, testcentrum kompresního oblečení CEP, Red Bull zónu, fotostánek Nikonu nebo mobilní pračky a sušičky sportovního oblečení AEG Electrolux. Připravena je i horská prémie, tombola či hrací koutek pro děti.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

13. 7. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »