T-Mobile Olympijský běh 2017 – 21. 6. 2017


června
2017

21

„Různí běžci, různá místa, jedna myšlenka“

Mezinárodní Olympijský den slavíme největší běžeckou akcí v České republice. V rámci T-Mobile Olympijského běhu 2017 vyběhne na různých místech České Republiky přes 70 tisíc různých běžců v jediný okamžik – ať už jako součást oficiálního závodu v tzv. zlatých, stříbrných či bronzových městech, nebo v rámci výzvy v běžecké aplikaci Endomondo.

  • Datum: 21. 6. 2017
  • Místo: celá ČR
  • Start: 18:00
  • Délka hlavní trasy: 10 km

Seznam měst, kde se závody konají, naleznete na: http://www.olympijskybeh.cz/zavody/

Proč olympijský běh

Historie Olympijského dne sahá až do roku 1894, kdy byl založen Mezinárodní olympijský výbor. Na počest této události se po celém světě každoročně pořádá Olympijský den, který oslavuje sportovní aktivity všeho druhu.

U nás se v rámci Olympijského dne pořádají pod záštitou Olympijského výboru běžecké závody pro všechny věkové kategorie už od roku 1987. Letošní jubilejní oslava připadá právě na středu 21. června.

V rámci T-Mobile Olympijského běhu neběháte pouze pro sebe, část startovného půjde na podporu charitativní činnosti Olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem, kterým v tom brání nedostatek finančních prostředků. A s vaší podporou dokáže nadace pomoci dalším mladým sportovcům k plnění jejich snů.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

27. 4. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »