5. ročník charitativního běhu nadačního fondu AQUAPURA – 18. 5. 2017


května
2017

18

5. ročník charitativního běhu nadačního fondu AQUAPURA – 18. 5. 2017

Zveme Vás na 5. ročník charitativního běhu nadačního fondu AQUAPURA v rámci XXIV. Česko-Slovenské konference o trombóze a hemostáze.

Výtěžek charitativního běhu je určen na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve. Svoji účast přislíbily hráčky basketbalového týmu Hradecké lvice, které nadační fond AQUAPURA pravidelně podporují. Běh je otevřený pro veřejnost a každý přihlášený účastník dostane funkční triko.

Charitativní běh se koná ve čtvrtek 18. května 2017 od 18 hodin v Hradci Králové.

START: TJ Sokol Hradec Králové, Eliščino nábřeží 777, na místním oválu. Trať o délce 4,5 km vede kolem řeky Labe v centru města.

Poplatek: 300 Kč/osobu, 200 Kč (studenti).

Poplatek lze uhradit do 11. 5. 2017 na č. ú. 246 101 055 / 0300 nebo na místě. Přihlášku s Vaším jménem a kontaktem zašlete emailem do 11. 5. 2017 na info@aquapura.cz.

Celý poplatek je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA, který jako jediný v ČR pomáhá pacientům, kterým byla diagnostikována porucha srážlivosti krve, tzv. tromboembolická nemoc. Ta patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím. Nejčastěji jsou výskytem trombu postiženy žíly v dolní končetině. Vytvořit se ale může také v horních končetinách nebo jinde v žilním systému. Prevencí tromboembolie je zdravý a aktivní styl života s dostatkem pohybu včetně dodržování pitného režimu. Mezi nejvíce ohrožené patří lidé v produktivním věku. Rizikových faktorů onemocnění je celá řada a patří mezi ně především obezita, věk, nádorová onemocnění, imobilizace, operace nebo užívání některých léků.

Přihlaste se na charitativní běh na pomoc pacientům s tímto onemocněním. Těšíme se na Vás a děkujeme, že pomáháte s námi!

Více na: www.aquapura.cz

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

7. 4. 2017 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »