Chcete si jít zaběhat, ale kdo vám pohlídá děti? Řešení známe!

Ženy na mateřské a rodičovské dovolené fyzickou aktivitu potřebují, ať už kvůli boji s těhotenskými kily, nebo pro psychickou vyrovnanost a oddech od každodenního stereotypu a mateřských povinností. Než se jim narodily děti, často sportovaly a teď jim pohyb chybí. Co si budeme nalhávat, ta hodina v parku, fitku nebo tanečním sále, je prostě jen a jen jejich a nikdo by jim neměl ten chvilkový relax brát.

Pro kondici maminek je zkrátka ‘možnost hýbat se’ důležitá. Kromě pevné vůle je ale bohužel potřeba i volná chvíle, kdy někdo pohlídá děti. Často lze nalézt oporu v rodině a mezi kamarádkami, ale co když kamarádky nebo hlídací babičky jsou daleko či pracují?

Řešením, zvláště ve větších městech, může být krátkodobé hlídání v dětských herničkách či mateřských centrech. Ne všechna zařízení pro rodiny s dětmi tuto službu nabízejí, ale většina již ano. “My jsme krátkodobé hlídání, kdy je rodič mimo kavárnu, zavedli od samotného začátku. V Praze je obvyklé, že rodiče nemají k dispozici jiné hlídání a zároveň si nemohou dovolit vlastní chůvu. Často nám svěřují děti třeba jen na hodinu či na dvě a během této doby si obstarají pochůzky, jdou si zacvičit či zaběhat do blízkého parku. O tuto službu je opravdu velký zájem,” potvrzuje Ivana Karhanová, majitelka rodinné kavárny Králík v rádiu v pražských Vršovicích.

Pokud krátkodobé hlídání probíhá v herničce, kde nabízejí i občerstvení, je to výhra. Po návratu ze cvičení, ještě než si vyzvednete svou ratolest, si můžete v klidu sníst zdravou svačinku, která by měla obsahovat plnohodotné bílkoviny a malé množství sacharidů pro doplnění energie po fyzické aktivitě. “U nás v Králíkovi doporučujeme mámám, co sportují,  například kuskusový salát nebo těstovinový salát s tuňákem a marinovonanou řepou. Kdo se chce jednou za čas za své tréninkové výkony odměnit, může zhřešit s naším omácím chessecake, který je v nabídce hned v několika variantách,” dodává s úsměvem Karhanová.

Recept na fit kuskusový salát s fíky a kuřecím masem najdete zde.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

23. 3. 2017 / Reportáž / Autor: Jana V.

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »