Běž zadarmo Sportisimo ½ maraton a pomoz lidem v Etiopii

Nezisková organizace Světlo pro svět již na podzim spustila kampaň „1000 očí pro Etiopii“ v rámci projektu Během proti slepotě a vy nyní můžete získat startovné zdarma! Jak? Je to jednoduché! Stačí jen mezi kolegy, kamarády či rodinou vybrat částku 4 000 Kč a my vám zašleme registrační kód na Sportisimo ½ maraton!

Pro ty, kdo se rozhodnou takto získat startovné a oslovit své okolí s žádostí o podporu dobré věci, jsme připravili toto video:

https://www.youtube.com/watch?v=4sa3aVbxyXE

„Naším ambiciózním plánem je v tomto roce vyběhat 800 tisíc korun, kterými pokryjeme operace očí pro tisíc nevidomých osob v Etiopii,“ vysvětluje Richard Schinko, výkonný ředitel Světla pro svět a dodává: „věříme, že oslovíme potřebný počet běžců, kteří podpoří náš projekt Během proti slepotě.“

Propojení běhu a neziskových organizací je čím dál tím častější. Běžci tak dávají najevo, že neběží jen za sebe, ale svým během pomáhají druhým. Každý závodník registrovaný přes neziskovou organizaci Světlo pro svět má možnost vrátit zrak jednomu člověku. Všechny vybrané prostředky budou použity na léčbu šedého zákalu v Etiopii, který je jednou z nejčastějších příčin vyléčitelné slepoty. Šedý zákal lze odstranit relativně jednoduchou operací během 15 minut, která stojí pouhých 800 Kč.

Na světě je celkem 39 milionů nevidomých a 90 % z nich žije v nejméně rozvinutých zemích světa, 80% z nich jsme schopni vrátit zrak. Proto neváhejte nazout běžecké boty, registrujte se na stránkách http://www.svetloprosvet.cz/cs/jak-pomahame/behem-proti-slepote/ a poběžte s námi vrátit zrak! Pražský půlmaraton si budete moci zaběhnout i vedle ambasadorů Světla pro svět, kteří se již nemohou dočkat na startovní výstřel!

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

28. 2. 2017 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »