REEBOK SPARTAN RACE spouští dvě středovropské série

REEBOK SPARTAN RACE spouští dvě středovropské série

Novinkou letošní sezony Reebok Spartan Race jsou dvě středoevropské série. Každá z nich bude zahrnovat pět závodů, které se od dubna do září uskuteční v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Elitní závodníci při nich poměří své kvality v kategoriích Sprint a Super. Patnáct nejlepších mužů a žen si pak rozdělí ceny v hodnotě přesahující 500 tisíc korun.

CEU Regional Super série odstartuje v sobotu 29. dubna na českém závodě v Koutech, pokračovat bude v maďarské Kazincbarcice (17. června), polském Trojměstí (1. července), slovenské Valčianské dolině (16. července) a polské Krynici (30. července). Vítěz Super série obdrží šek na 1.000 euro, volnou registraci na mistrovství světa, čtyři dny ubytování v dějišti šampionátu a volnou registraci na mistrovství Evropy.

CEU Regional Sprint série se rozjede 1. dubna v maďarském Veszprému, odkud se přesune do polského Krakova (8. dubna), slovenské Nitry (13. května), české Litovle (19. srpna) a polské Poznaně (16. září).

„S regionálními sériemi se začalo v roce 2016 ve Spojených státech amerických, kde se několika vybraných závodů účastnili nejlepší atleti ze Spartan Pro Teamu. My jsme v první, kdo se rozhodl uskutečnit regionální série také v Evropě,“ říká o této novince Michal Kúkola, ředitel CEU Spartan Race. „Chceme tak odměnit naše nejlepší elitní závodníky za jejich celoroční snažení a píli. V každém závodě roku 2017 se mohou spartani kvalifikovat na mistrovství světa, ale ti nejlepší z naší Super série obdrží jako bonus i další výhody, například příspěvek na letenku, ubytování v místě či startovné. Myslíme však i na ty, kteří se nepohybují mezi nejužší špičkou, proto odměníme patnáct nejlepších mužů a žen v každé sérii,“ dodává Kúkola.

Systém bodování

Vítěz závodu v kategorii Sprint může získat maximálně 288 bodů, v závodě Super pak až 294 bodů. Každému závodníkovi se pak jeho body ze závodu vypočítají podle jednoduché rovnice: čas vítěze dělený časem konkrétního závodníka, to vše krát počet maximální hodnoty bodů v závodě.

Pro více informací sledujte: www.spartan-race.cz

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

16. 2. 2017 / Reportáž / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »