4. ročník Wings for Life World Run – 7. 5. 2017


května
2017

07

Bratislava nebude ani v roce 2017 chybět mezi vybranými městy, ve kterých se poběží už čtvrtý ročník celosvětového charitativního běhu Wings for Life World Run. Jeho hlavní myšlenkou je běžet pro ty, kteří běžet nemohou. Plná částka ze startovného putuje na výzkum poranění míchy, kterým se nezisková nadace Wings for Life zabývá.

V neděli 7. května 2017 se ve 13:00 na startu znovu setkají profesionální sportovci, běžečtí nadšenci, hendikepovaní účastníci a ambasadoři běhu.

Wings for Life World Run je běh s pohyblivou cílovou čárou v podobě stíhacího auta Catcher Car. To vyjíždí půl hodiny po startu a koho dostihne, ten končí. A poslední vyhrává. Své limity překonala i řada českých sportovců jako kanoista Martin Fuksa, šermíř Alexander Choupenitch, snowboardistka Eva Samková nebo skateboardista Maxim Habanec.

„Loni jsem běžel poprvé a byl jsem ohromený tou přátelskou atmosférou od začátku do konce a spoustou diváků, kteří povzbuzovali všude podél trati. To mě hnalo strašně dopředu a nakonec jsem místo plánovaných pár kiláčků uběhnul něco přes 25. A můj cíl na příští rok? To je jasný, hecnout se ještě o kus dál!“ říká Martin Fuksa.

Registrace je již spuštěna, startovné činí do konce roku 25 eur. Startovné lze na webových stránkách zakoupit také ve formě dárkového poukazu, může tak posloužit jako smysluplný dárek k Vánocům, který potěší a zároveň pomůže.

Kapacita závodu je omezena na 4000 účastníků, minulý ročník byla plně vyčerpána, proto by zájemci neměli otálet. V jeden okamžik se vyběhlo na šesti kontinentech, v 12 časových zónách a na startu bylo celkem 203 národností. Celosvětově se běhu zúčastnilo 130 000 účastníků.

Minulý ročník vyhrál Slovák Gabriel Švajda, auto jej dostihlo na 54. kilometru. Ženská vítězka Petra Fašungová zaběhla 40 kilometrů. Ženská globální vítězka Kaori Youshida, která běžela v japonské Takashi, uběhla téměř 66 kilometrů a mužský celosvětový vítěz Giorgio Calcaterra z Itálie, který běžel v Miláně, se dostal na neuvěřitelných 88,44 kilometrů. Calcaterra tím překonal dosavadní rekord loňského vítěze Lemaworka Kete, který skončil na 79. kilometru.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

2. 12. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »