2. ročník Běž pro nevidomé – 4. 12. 2016


prosince
2016

04

2. ročník Běž pro nevidomé – 4. 12. 2016

Druhý ročník jedinečného závodu odstartuje již 4. 12. 2016 v 13.00, tak se nezapomeňte přihlásit, jelikož kapacita závodu je omezena a rychle se plní.

Běž pro nevidomé je jedinečný závod, při kterém má každý běžec možnost vyběhnout si schody ve čtvrté nejvyšší budově v Praze – v hotelu Corinthia, kam se běžně většina z nás jen tak nepodívá! Zdolat zhruba 500 schodů v rámci 24 pater je neskutečný zážitek a vy máte možnost udělat něco nejen pro sebe, ale i pro nevidomé v těch nejchudších zemích! Jak? Každým svým krokem! Protože schody se počítají a hodnota každého z nich je naším partnerem Nadací ČEZ oceněna na 1 Kč.

A co se stane s vyběhanou částkou? Celý příspěvek bude věnován neziskové organizaci SVĚTLO PRO SVĚT – Light for the World, která samotný závod pořádá. Finanční prostředky budou díky Vám použity na odstranění léčitelné slepoty, konkrétně na operace šedého zákalu a léčbu trachomu v Etiopii.

Schody můžete vyběhnout, vyjít nebo je zdolat poslepu a to hned několikrát!

Pro zájemce je přichystána i možnost zkusit si na vlastní kůži běh nebo chůzi po schodech ve tmě. Jitka Křížová o schodech v hotelu Corinthia tvrdí: „Trénovala jsem na nich před maratonem na Velké čínské zdi. Postupně jsem zjistila, že se jedná o slepecky přátelské prostředí, ve kterém se výborně orientují i nevidomí běžci. Pravidelné schody, podesty opakující se ve stejných intervalech a zábradlí jsou pro osoby se zrakovým hendikepem výborným vodítkem.“

PROGRAM

  • Konání: Neděle 4. 12. 2016
  • Vyzvednutí registračního čísla a startovních balíčků je možné od 13:00 hodin
  • Místo: Hotel Corinthia, Kongresová 1655/1, Praha
  • Trať: Schodiště – 24 pater

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

14. 11. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »