3. ročník NoMen Run – 22. 4. 2017


dubna
2017

22

3. ročník NoMen Run – 22. 4. 2017

Třetí ročník štafety NoMen Run si dává za cíl stovku ženských týmů

Třetí ročník ženského štafetového závodu NoMen Run se poběží v sobotu 22. dubna 2016. Trasa protíná Vysočinu z Nového Města na Moravě do Velké Bíteše. Čtyřčlenné týmy poběží osm úseků panenskou přírodou hlavně po lesních nebo polních cestách. Pořadatelé očekávají, že počet startujících týmů bude atakovat stovku. NoMen Run jako čistě ženská štafeta je v České republice jediný závod svého druhu.

Úpravy trasy budou letos pouze kosmetické. „Víme z předchozích dvou ročníků, že holkám spíš vyhovuje terén, což ctíme, a proto svedeme část druhého úseku u Koníkova do lesů a přes pole,“ říká hlavní organizátorka závodu Květa Látalová. Na osmi úsecích s průměrnou délkou 11 kilometrů  závodnice nastoupají 2019 a seběhnou 2144 metrů.

„Jsme rády, že pro některé holky se stal NoMen Run stálým závodem běžeckého roku. Zveme týmové hráčky na perfektní trasu, úžasný adrenalin, nezapomenutelné zážitky,“ dodává Látalová.

NoMen Run běží týmy s maximálně čtyřmi závodnicemi, které si jednotlivé úseky před startem rozdělí podle náročnosti, prostředí a osobních preferencí. Zatímco jedna je vždy na trase, ostatní se autem přesunou na místo předávky. Pořadatelé zajistí husté značení trati a každá běžkyně také bude mít podrobnou mapu trasy s GPS souřadnicemi. Rekord trasy vytvořily vítězky druhého ročníku NoMen Run z týmu Run MUM, které zaběhly čas 7:14:09 hodin, což je průměrně 4:55 min/km.

Registrovat tým je možné na webu nomenrun.cz do konce března 2017. Startovné je 2000 korun do konce roku 2016, poté 2400 korun.

  • NoMen Run: poběž a zažij
  • 22. duben 2017
  • Start: SKI areál Nové Město na Moravě
  • Cíl: Velká Bíteš
  • Štafetový závod pro maximálně čtyřčlenné ženské týmy
  • 88 kilometrů
  • 8 úseků v délce 7-13 kilometrů
  • v cíli euforie, chill out, občerstvení, muzika, masáže…

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

1. 11. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »