Panoramatický závod: Česko-německé Švýcarsko (5.8.–7.8.2016)

Panoramatický závod: Česko-německé Švýcarsko (5.8.–7.8.2016)

05.08.-07.08. 2016

Prestižní závod s pestrým počtem disciplín v srdci Labských pískovců se blíží a přípravy na třídenní sportovní událost vrcholí v plném proudu. Ještě jste se nepřihlásili?

Jak na závod

Dvouhodinová cesta z Prahy směrem na Drážďany je příjemného charakteru. Část cesty vede kolem modrého toku Labe. České dráhy nabízí výhodné vlakové jízdenky. Zajímavým typem dopravy tvoří i klimatizované autobusy Student agency nebo FlixBus.

Každý si přijde na své

První víkendový víkend v srpnu ožije CHKO Labských pískovců na německé a české straně sportovními aktivitami. Program je přizpůsobený rodinným způsobem. Závod se skládá z neuvěřitelných 19 disciplín. Tři dny plné endorfinu, štěstí, silné vůle, ohromných výkonů, pocitů štěstí i nádherné pokoření “sám sebe” se objeví v krajině protkané skalami, jeskyněmi, labským korytem i lesními pěšinami.

Závody: běh, kolo, nordic-walking

V pátek startujeme v německém Krippen, v sobotu v Bad Schandau a v neděli v Hinterhermsdorf. Všechny startovní místa jsou lehce dostupné vlakovou dopravou. Ptáte se jaké disciplíny na Vás čekají? Na veledůležitém místě stojí závod v běhu v pátek na 21km/10Km/5km/0,5km, v sobotu 30km/24km/10Km/3km/0,4km a v neděli 15km/10km. Disciplíny v jízdě na kole jsou rozděleny na sobotní závody o délce 110km/60km/50km/44km/21/ a 1km. V tento den startuje i jednotlivý závod na kolech v délce 16km, kdy kolaři startují vždy po 30 sekundách. V neděli mohou závodníci kol vyjet na trasu 12 km. A nechybí ani klasický nordic-walking na 24km/10km v sobotu a nedělní chůze obsahuje 10km.

Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se

Třídenní sportovní menu je určeno nejen pro profi sportovce, ale i pro sportovní nadšence, amatéry a především pro všechny sportovní nadšence. Mezi jednotlivými závody objeví svůj kunšt nejen dospělí, ale i děti, rodinné závody, panoramatické trasy s parádními výhledy, cyklistické kruhové starty v jádru Kirnitzschtalu a nechybí ani program na sobotní večer.

Specialita pro běžce

Pro sportovce bez hranic se zařadila do programu opravdová rarita: třídenní běžecký závod a disciplína v nordic-walking také v třídenním balíčku. Půl maraton vede i na českou stranu k Dolnímu Žlebu a trasa nedělního pohraničního běhu (10km/15km) se upíná na stranu českých Labských pískovců.

Startovné za hubičku

Pro sportovce z České republiky se startovné snižuje o 2/3 a podle disciplíny se pohybuje pouze mezi 5-15 Euro. Nezapomeňte si průkaz totožnosti pro určení Vašeho místa pobytu a pro uplatnění slevy. Přihlášení je možné emailem, telefonem, pomocí formuláře a nebo na místě, nejpozději do 30 min od začátku daného závodu. Čas a výsledky se evidují pomocí přiděleného a dobře připevněného a vyditelného čipu, který obdržíte při vyzvednutí startovních podkladů.

Pocit radosti ze sportu v jádru skalních masivů

Poslední krok a jsem tu: “CÍL”. Ten pocit, který zažívám je pokaždé ohromný a dodá mi novou energii a sílu a svěžest. “Dokázala jsem to” A to je pro člověka největší odměna. Být šťastný, spokojený v tlukoucím srdci přírody, kde se lehký vánek prohání po skalních vrcholcích a sluneční paprsky sklouzávají do stinných lesních zákoutí.

Více informací: www.tour-saechsische-schweiz.de

Program: www.tour-saechsische-schweiz.de/index.php?link=programm

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »