Valachy Man – 5. 8. 2016


srpna
2016

05

Valachy Man – 5. 8. 2016

První srpnový pátek bude na Valašsku opět ve znamení největšího českého triatlonu pro širokou veřejnost. Tradiční VALACHY MAN se uskuteční 5. srpna u rekreační nádrže Na Stanoch známé také jako Balaton v Novém Hrozenkově a opět nabídne napínavý sportovní zážitek dospělým i dětem, letos zpestřený o účast speciálního hosta – olympijského vítěze Aleše Valenty.

Populární akrobat na lyžích, olympijský vítěz ze Salt Lake City v roce 2002, bude patronem dětských závodů a „dospělého“ triatlonu se zúčastní ve štafetě. „Svou štafetu se Aleš Valenta rozhodl sestavit z řad široké veřejnosti. Šanci stát se jeho parťákem má každý. Stačí, když nám zájemci napíšou do 26. července na valachytour@valachy.cz, proč by se zrovna oni měli stát součástí štafety olympijského vítěze. Následně Aleš Valenta vybere dva sportovce, kteří budou součástí jeho týmu v disciplínách kolo a běh a postaví se společně s ním na start,“ vyzval prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

VALACHY MAN je součástí VALACHY TOUR a zároveň jeho nejnavštěvovanější akcí. Velkou popularitu si získal díky tomu, že nabízí závodní trasy jak zdatným sportovcům, tak i těm rekreačním či dětem. Oproti „klasickému“ triatlonu či Ironmanovi obnáší výrazně kratší tratě.

Kratší trasa pro dospělé obnáší 250 metrů plavání, 12 km horského kola a 3,6 km běhu. Delší trasa zahrnuje 350 metrů plavání, 16 km horského kola a 4,5 km běhu v náročnějším terénu beskydských kopců. Pro vítěze jsou připraveny hodnotné ceny včetně prize money v celkové částce 40 tisíc korun.

Zajímavostí a specifikem VALACHY MANa je kromě volby ze dvou distancí či možnosti štafet také fakt, že start není jako obvykle hromadný, nýbrž intervalový. Sportovci tak do úvodní plavecké disciplíny nastupují jednotlivě po 10 vteřinách. To přináší jak pestřejší podívanou pro diváky, tak i komfortnější podmínky pro méně zkušené závodníky, kteří nemusí mít obavy z hromadného startu ve vodě ani z toho, že zůstanou na trati poslední. Do poslední chvíle totiž není jasné, kdo si jak stojí v průběžných výsledcích, navíc top 30 závodníků startuje až na závěr. To činí z VALACHY MANa napínavou podívanou až do samého konce.

Registrace na webu www.valachytour.cz byla zahájena před třemi týdny a už teď je rozebrána více jak polovina z 650 startovních míst. Všem proto doporučuji s přihlášením neváhat. VALACHY MAN bývá každý rok vyprodaný a ani letos tomu zřejmě nebude jinak,“ podotkl Vladimír Sušil. Ze známých sportovců, s nimiž budou moci sportovci poměřit síly, již účast potvrdil také přední český triatlet a olympionik Jan Čelůstka.

Při přihlášení předem a úhradě do 2. srpna zaplatíte výhodnější cenu startovného. Návštěvu závodu, ať už z pozice závodníka nebo diváka, je možné si zpříjemnit koupání ve vodní nádrži Balaton. Po akci bude připravena after party s kapelou Waťáci, ohňostrojem a grilováním.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

20. 7. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »