360°Challenge v Lázních Kynžvart – 30. 7. 2016


července
2016

30

360°Challenge v Lázních Kynžvart – 30. 7. 2016

Závod s názvem 360°Challenge Tour se bude uprostřed tohoto léta, a to v sobotu 30. července 2016, konat poprvé také v Lázních Kynžvart. Jedná se o běžecký podnik, kde závodníci na trati kromě členitého terénu zdolávají rovněž cviky s vlastní vahou těla. Bude to v pořadí třetí závod tohoto typu v letošním roce, první dva se za extrémního zájmu účastníků navzdory nepříznivému počasí uskutečnily v Liberci a v Praze.

„Nechceme závodníky vláčet bahnem a nenutíme je přelézat vysoké zdi. Naší snahou je přinášet překážky, kde je hlavním limitem naše vlastní tělo,“ říká organizátorka závodů Nikola Bartáková a dodává, že hlavní důraz je při jejich plánování kladen na intenzitu prožitku, který může být bolestivý, ale při úspěšném zvládnutí přináší aktérům významné uspokojení. Neběží se na čas a každý, kdo absolvuje všechny překážky a protne cílovou pásku, je kromě slastného pocitu vlastního vítězství odměněn originální medailí.

Již samotné názvy jednotlivých cviků, které jsou pro závodníky na trati připraveny, budí přirozený respekt. Pokud vás po zdolání části trati během nerovným terénem čekají kliky s předpažením a břichem s rotací, „kačáky a chůze alá superman“ nebo „humusáci a rovinka žabáků“, musí být každému předem jasné, že nedostanou zabrat pouze nohy, ale budou se muset neméně zapojit také svaly na dolní a horní části těla. „Chceme pořádat zajímavé závody s nevšední náročností, jež budou lákavé pro široké masy lidí od rekreačních sportovních nadšenců až po vrcholové sportovce, kteří se chtějí udržovat v kondici a mají chuť překonávat svoje osobní limity,“ doplňuje Bartáková.

Závod v Lázních Kynžvart je organizovaný v kategoriích pro děti, ženy a muže. Registrace účastníků bude zahájena ve 12 hodin. Startovní balíček obsahuje originální medaili, samolepku, pitný režim v podobě iontových nápojů na trase i v cíli a především hřejivý pocit překonání sebe sama. Od začátku registrace až do plánovaného ukončení závodu v 18 hodin bude na místě probíhat bohatý doprovodný program. Konání akce finančně podpořilo město Lázně Kynžvart. Veškeré další informace včetně mapy závodu jsou k dispozici na internetových stránkách

Místo konání: Lázně Kynžvart, Nádražní 440, TJ Sokol Eutit

registrace: 12:00 – 12:45, start závodu dospělí: 14:00, start závodu děti: 15:30

Startovné: od 350 Kč pro dospělé a 100 Kč pro děti

Termíny dalších závodů 360° Challenge Tour:

  • 28.8.2016 – Chrudim
  • 3.9.2016 – Praha

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

17. 6. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »