2. ročník sportovně-benefiční akce HALDA 2016 – 14. 5. 2016


května
2016

14

Druhý ročník sportovně-benefiční akce HALDA 2016 se uskuteční v sobotu 14. května od 9.00 hodin ráno. Během celého dne budou probíhat běžecké a cyklistické závody pro dospělé i děti, ti nejmenší se mohou zúčastnit závodů odstrkovadel. Program završí pochod se psy nazvaný Butovická tlapka. Celý výtěžek ze startovného a příspěvků poputuje na konto projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti a mládež. Partnerem akce je Magistrát hl. města Prahy.

HALDA 2016 se bude stejně jako loni konat v atraktivním prostředí Centrálním parku Prahy 13 a nabídne rozmanitý program pro celou rodinu. Závodníci zde změří síly v cross-country závodech horských kol a běžeckém závodu, chybět nebude ani pestrý doprovodný program pro celou rodinu. Akce se uskuteční za podpory místostarosty Prahy 13 Petra Zemana a je součástí projektu Praha, Evropské hlavní město sportu 2016.

Závody i doprovodný program pro všechny věkové kategorie

Závodit mohou nejen dospělí, ale i děti. Připraveny jsou okruhy pro všechny věkové kategorie včetně závodu v odstrkovadlech pro ty nejmenší. Cyklistické závody se pojedou v několika kategoriích, stejně jako ty běžecké. Ženy pojedou trasu o délce 16,2 km, muži pak 21,6 km. Běžci budou zdolávat vzdálenost 5,4 kilometru, délky tras jsou odstupňovány podle věku účastníků. Kromě závodů si návštěvníci budou moci vyzkoušet soutěže na koloběžkách, porovnat své dovednosti v míčových sportech, vžít se do role nevidomého člověka a projít si neviditelnou výstavu nebo zkusit simulátor nárazu.

Na podporu psích útulků

Kdo má psa a chce si s ním užít zábavný den, může se zapojit do orientačního pochodu Butovická tlapka. Ten v rámci akce pořádá nadace Pesos a www.behejsepsem.cz. Start pochodu nebude hromadný, každý účastník se může zaregistrovat a vyrazit na trasu kdykoliv mezi 14.15 –17.00. Startovné 50 Kč se platí u registrace a výtěžek z akce bude v rámci projektu Sport pomáhá věnován nadaci Pesos.

Projekt Sport pomáhá mohou návštěvníci na místě podpořit  i příspěvkem  do veřejně  sbírky nebo dobrovolnictvím na některé z pořádaných akcí.

Časový harmonogram závodů, jednotlivé kategorie a registrační formulář najdete na http://sportpomaha.org/halda/

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

3. 5. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »