Květnová běžecká výzva pro pomoc nemocným dětem – 1. až 31. 5.


května
2016

31

Každý kilometr bude mít nový smysl, když se běží s pocitem pomoci. Během můžete splnit přání onkologicky nemocných dětí, které strávili nebo tráví týdny v nemocnicích. Právě pro ně je určena květnová běžecká výzva.

Jejím snem bylo vystudovat zdravotní školu. Deset let se s nadšením věnovala zpěvu. A pak se jí z hodiny na hodinu změnil život. Nejenom jí, ale celé rodině. Místo zdrávky a zpěvu jí čekalo 17 chemoterapií a měsíce ozařování. A sny o cestování po světě a pomoci druhým se rozplynuly.

Co byste dělali vy, kdybyste ztratili sny, které jste měli? Pomozte nám splnit Pavlínce její velký sen, aby poté, až skončí léčbu, mohla poprvé vycestovat k moři, kam si vždy přála, ale finanční situace rodiny to neumožňovala. „A moc ráda bych to dopřála i mamince – zaslouží si to samé, co já, protože celou dobu bojovala se mnou,“ přeje si Pavlínka.

Během pro naději

Každý účastník výzvy se již nyní může registrovat prostřednictvím formuláře, v němž si zároveň zvolí částku za jeden kilometr. Výzva probíhá od 1. do 31. května 2016. Celkový počet kilometrů vynásobený částkou za jeden kilometr určí sumu, kterou na konci měsíce běžec na pomoci onkologicky nemocným dětem věnuje. Partnerem květnové výzvy je Nadační fond Pink Bubble.

Sportovní odpoledne i pro neběžce

Výzva rovněž upozorňuje na aktivní životní styl a svobodný pohyb, který je některým důsledkem handicapu nebo nemoci odepřen. V květnu proto proběhne ve spolupráci se Spartan Race Training Group Praha tzv. burpees challenge, jejímž cílem je podpořit aktivní životní styl a zvednout lidi z gauče. Díky výtěžku z loňského ročníku burpees challenge ve Žlutých lázních dostala handicapovaná čtyřletá Lucinka nové chodítko.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

21. 4. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »