WINGS FOR LIFE 2016 – 8. 5. 2016


května
2016

08

WINGS FOR LIFE 2016 – 8. 5. 2016

Třetí ročník charitativního běhu Wings for Life World Run odstartuje 8. května ve 34 městech po celém světě, mezi kterými je opět i Bratislava. Závod má pohyblivý cíl v podobě Catcher-car, tedy auta, které vyjíždí 30 minut po odstartování. Každý, koho auto předjede, v závodě končí.

Soutěží se jak o lokální, tak o světový titul v ženské i mužské kategorii. Celkovým vítězem závodu se stává ten, komu se podaří zdolat nejvíc kilometrů ze všech závodů napříč kontinenty. Dvojnásobný vítěz Rakušan Lemawork Ketema to v květnu 2015 dotáhl téměř na 80 kilometrů.

WFL_foto2

Běží se pro ty, kteří nemůžou

Celá částka ze startovného putuje na výzkum poranění míchy, kterou se zabývá nezisková nadace Wings for Life. Pomáhá lidem na vozíku, aby mohli zase chodit. Posledních dvou ročníků se zúčastnilo přes 136 tisíc závodníků po celém světě a podařilo se vybrat přes 194 milionů korun.

Tento charitativní běh se svým neobvyklým konceptem proslavil už téměř po celém světě, účastní se ho profesionální běžci, amatéři i handicapovaní sportovci. Překážkou není 13 časových pásem, na 150 různých národností, ani věk soutěžících. Nejstaršímu bylo zatím 95 let.

V Bratislavě se do druhého ročníku běhu zapojilo přes 2 500 běžců. Stíhacímu autu odolával nejdéle Rakušan Phillip Aigner, který uběhl 68,5 kilometrů. V ženské kategorii se stala lokální vítězkou Romana Komárňanská, která zvládla 42 kilometrů.

„Na 35. kilometru jsem si uvědomila, že mám dvě zdravé nohy, tak to musím zvládnout pro ty, kteří běhat nemůžou,“ říká Romana Komárňanská.

Ambasador na vozíku Marián Ligda to dobojoval až na 11. kilometr. „Je to sranda. Překvapil a překonal jsem i sám sebe,“ přiznává.

V Bratislavě se letos startuje 8. května 2016 ve 13:00 středoevropského času. Ve stejný okamžik vyběhnou také desetitisíce lidí po celém světě. Pro ty, kteří běžet nemůžou.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

16. 2. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »