RED BULL HORSKÁ SMYČKA – 13. 2. 2016


února
2016

13

RED BULL HORSKÁ SMYČKA – 13. 2. 2016

Čtyři okruhy. Od nejdelšího po nejkratší. Ale jeden těžší než druhý. Začíná mobilizace sportovců na další unikátní akci. První ročník závodu RED BULL HORSKÁ SMYČKA vypukne v krušnohorských Abertamech v sobotu 13. února. Kdo to myslí s běžkami alespoň trochu vážně, nesmí chybět.

Prostředí k tomu bude ideální. Abertamy leží v Krušných horách 25 km severně od Karlových Varů v nadmořské výšce okolo 1000 metrů. Přímo v obci je lyžařský vlek a v okolí ideální terény pro běžkaře s možností napojení na Krušnohorskou magistrálu.

Na start se postaví například bývalí reprezentanti v běžeckém lyžování Milan Šperl, Zuzana Kocumová nebo Jiří Magál. Zazávodí si po dlouhé tréninkové odmlce. Ale toho se elitní závodníci nebojí.

„Žádnou podobnou zkušenost nemám. Zvládnout závod určitě půjde, jen záleží na tempu. Když jste úplný nováček, natrénovat třeba na 50 kilometrů nejde hned. Na druhou stranu, jednou se začít musí. A Red Bull Horská smyčka je k tomu ideální příležitost. Je to hodně zajímavý koncept. Závod bude náročný a napínavý. Profíci se budou chtít vyvarovat vypadnutí, takže rozhodne sprint. Kdo nemá rychlost, má smůlu,“ analyzuje možnosti Jiří Magál.

Smyčku okolo krku si ale nepřipevní jen špičkoví běžkaři, ale i sportovci s poněkud jiným zaměřením. Mezi nimi například elitní triatlonista Jan Kubíček.

„Okolí Abertam v Krušných horách je moje srdcová záležitost a myslím, že toto místo je skvělé pro unikátní závod, jakým je Red Bull Horská smyčka. Nic podobného se v Česku zatím nejezdí. Bude to náročný příběh, ale každý běžkař, který to myslí alespoň trochu vážně, by si měl v zimě tohle vyzkoušet,“ říká Jan Kubíček.

Smyčka se bude stahovat pomalu, ale intenzivně. S klesající délkou okruhů poroste i náročnost tratě. Po každém okruhu bude vyřazeno 30 % účastníků v ženské i mužské kategorii. Do posledního kola zasáhnou jen ti nejlepší. Závod bude mít hromadný start, věkový limit je 15+ let. Startovné koupené online stojí 250 Kč. Kapacita závodu je 500 lidí, proto je potřeba být rychlý už při registraci. Ta se otvírá 22. prosince na www.redbull.cz/horskasmycka

RED BULL HORSKÁ SMYČKA je rozdělena do dvou dnů, nejlepší je vyhradit si celý víkend. V pátek si můžou účastníci dobrovolně zatrénovat, potom se občerstvit na lehké pasta party. Závod startuje v sobotu v 11 hodin, v 14:30 budou vyhlášeni vítězové. Party ve stanu začíná v 19 hodin.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

2. 1. 2016 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »