Škoda FIT půlmaratón v Plzni – 28. 5. 2016


května
2016

28

Společnost Škoda Transportation v rámci svého projektu Škoda FIT spustila registraci na významnou běžeckou akci, která se odehraje 28. května v Plzni. Na programu bude nejen samotný půlmaraton, ale i dětský závod, rodinný běh a štafety na 2 x 10 km a 4 x 5 km. Na místě startu a cíle v samotném srdci města, na náměstí Republiky, čeká účastníky a diváky rovněž řada doprovodných akcí.

Věřím, že se nám podařilo připravit trasu, která bude jednou z nejkrásnějších, kterou běžci v České republice mohou při městských závodech absolvovat. Atraktivní je určitě i tím, že je jednokolová, závodníci tedy nebudou muset absolvovat žádné části trasy vícekrát. A to není všechno – ti, kdo si netroufají „spolykat“ oněch více než 21 kilometrů půlmaratonu, mohou dát dohromady štafetu a podělit se tak nejenom o kilometry, ale i o radost z absolvovaného závodu,“ říká patron projektu Škoda FIT a člen dozorčí rady Škody Transportation Josef Bernard.

Registrovat se je možné na stránkách www.skodafit.cz, kde zájemci najdou i veškeré propozice a další informace nejen o závodu samotném, ale i o celém projektu Škoda FIT. V první fázi do 31.12. mohou přihlášení využít „startovací„ cenu 390 korun.

Škoda FIT půlmaratón má ambice stát se největší sportovní událostí pro sportující veřejnost v Plzeňském kraji. Program běžecké akce se proto neomezí jen na závody samotné. Na náměstí Republiky bude přichystán doprovodný, sportovně kulturní program. Partneři projektu Škoda FIT navíc nabídnou na svých stáncích informace o zdravé výživě, připraví možnost testování kondice a zdravotního stavu a mnohé další.

Celý projekt Škoda FIT se snaží pomoci obyvatelům Plzně a Plzeňského kraje najít cestu ke sportu a zdravému životnímu stylu. Na projektu Škoda spolupracuje s řadou partnerů a osobností, patronkou je olympijská vítězka a osobnost sportovního světa, paní Dana Zátopková. Dalšími patrony jsou například hokejová legenda Martin Straka, olympijský medailista Jan Řehula nebo guru českého běhu Miloš Škorpil, kteří se zúčastnili i seriálu Výběhů s osobnostmi, kde seznámili zájemce se zásadami běžeckého tréninku.

Součástí projektu Škoda FIT je rovněž řadu programů, které sahají od mítinků s odborníky na zdravou výživu a životní styl, akce pro děti a mládež nebo vzdělávací projekty v Techmania science center. „Cílem Škoda FIT je podpořit vědomí, že zdravá výživa, pohyb a péče o zdraví by se měla stát samozřejmou součástí života, a že pečovat o tyto tři pilíře je třeba zejména u dětí a mládeže,“ dodává Josef Bernard.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

8. 12. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »