BIATEC RACE Z MORAVY DO PRAHY – 24. 9. 2016.


září
2016

24

BIATEC RACE Z MORAVY DO PRAHY – 24. 9. 2016.

Hlavní cíl a současně výzva každého týmu je uběhnout štafetovým způsobem cca 345 kilometrů z Valtic do Prahy. Celá trať je organizátory přesně rozdělena na 36 úseků, každý o délce mezi sedmi až dvanácti kilometry. Vždy běží pouze jeden člen týmu, po doběhu na místo předávky je vystřídán následujícím členem štafety. Zbylí běžci se v mezičase přesouvají vlastním motorovým vozidlem na další předávku. Až se všichni běžci v týmu protočí, pokračuje opět první běžec. V každém týmu může být nejvýše 12 členů (na každého běžce tedy v tomto případě připadají tři úseky), je však možné štafetu sestavit i z menšího počtu členů (logicky pak běžci musejí absolvovat větší počet úseků). Běží se non-stop, dnem i nocí, celkově 22 až 36 hodin, což je horní časový limit celé akce.

Biatec Race – European Teamspirit Run je označení konceptu štafetových běhů podobného charakteru jako jeho česká verze z Moravy do Prahy. Tato značka je zárukou výjimečných běžeckých zážitků a dobré organizace. Název Biatec Race vychází z nápisu na keltské minci, která byla nalezena pouze na Velké Moravě a je malou záhadou pro historiky, protože význam samotného nápisu zatím není dostatečně objasněn.

Registrace týmů probíhá na webové stránce www.biatecrace.cz, kde je možnost dohledat i všechny další podstatné informace týkající se tohoto závodu.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

10. 11. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »