BĚHEJ VALACHY ve Velkých Karlovicích – 24. 10. 2015


října
2015

24

Terénním běžeckým závodem BĚHEJ VALACHY vyvrcholí v sobotu 24. října v Resortu Valachy Velké Karlovice třetí ročník seriálu VALACHY TOUR. Sportovci se mohou nejen utkat o finanční odměnu v celkové výši 15 tisíc korun a další ceny, ale zároveň ještě na poslední chvíli vylepšit svou pozici v celkovém bodování seriálu. Jeho absolutní vítězové budou oficiálně vyhlášeni ve stejný den, letos poprvé i v dětských kategoriích.

Start i cíl závodu bude tradičně u karlovického hotelu Galik v údolí Léskové. Připraveny jsou dvě trasy, zapojit se tak mohou sportovci všeho věku a kondice. „Ti zdatnější vyrazí na trasu dlouhou 12 km s převýšením 350 metrů. Pro ostatní je připravena trať 6,5 km s převýšením 100 metrů. Do čtvrtku 22. října je možné se registrovat za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz. Registrace v den závodu bude možná od 9:30 hodin do naplnění kapacity závodu,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Vedle sportovního zážitku v podzimní valašské krajině s hezkými výhledy do okolí bude bezesporu velkým lákadlem také opětovná účast legendy českého ultramaratonu, známého běžeckého kouče Miloše Škorpila. Tento 61letý propagátor běhu má na svém kontě řadu rekordů i neobvyklých výkonů a provozuje vlastní úspěšnou běžeckou školu, která letos rozšířila své aktivity právě i do karlovického Resortu Valachy – na jaře se tu poprvé konal čtyřdenní běžecký kemp a příští rok v dubnu se chystá jeho pokračování. „Miloš Škorpil samozřejmě něco ze svých zkušeností předá zájemcům i při BĚHEJ VALACHY, po závodu s ním připravujeme moderovanou besedu s autogramiádou,“ dodal Vladimír Sušil.

Před hlavním závodem dospělých se uskuteční dětské závody, k nimž se úvodní rozpravy před startem ujme Miloš Škorpil. Startovné je tradičně za symbolickou korunu. Děti poběží na různě dlouhých trasách dle věku – od nejmenších 4letých sportovců na vzdálenost 100 metrů až po 15leté školáky, kteří se utkají na 1 800 metrech.

Připravena bude i horská prémie EURONICS, v níž budou odměněno šest závodníků, kteří proběhnou nejvyšší bodem delší trasy na 25., 50. 100., 125., 150. a 200. místě. „Odměnu za svůj výkon si tak mohou z Velkých Karlovic odvézt nejen nejrychlejší běžci, ale i sportovci-hobíci z širšího startovního pole. Cenami v horské prémii budou elektrospotřebiče,“ dodal Vladimír Sušil.

Při BĚHEJ VALACHY a vyhlášení celkových výsledků zároveň představíme chystané akce VALACHY TOUR na příští rok včetně termínů. Zajímavostí určitě bude připravovaný lednový kemp Škola běžeckého lyžování, která zájemce připraví přímo na tratích na první akci příštího roku – NOČNÍ STOPU VALACHY a také na Karlovskou 50, největší běžkařský závod v regionu, který se tradičně koná právě ve Velkých Karlovicích,“ dodal Vladimír Sušil.

Miloš Škorpil: Velké Karlovice jsem si hned zamiloval

Miloš Škorpil je ve světě běžeckého sportu bez nadsázky pojmem a legendou. Tento známý ultramaratonec, který působí také jako běžecký kouč a založil vlastní běžeckou školu, má na své kontě řadu úctyhodných výkonů. Mimo jiné třikrát oběhl Českou republiku, běžel z Prahy do Vídně či na Sněžku nebo z Drážďan do Prahy, k jeho osobním rekordům patří 314 km zdolaných v rámci 48hodinového běhu, je dvojnásobným mistrem ČR v běhu na 24 hodin….

I přes nepoměrně kratší distanci se pro něj stal atraktivní výzvou také závod BĚHEJ VALACHY ve Velkých Karlovicích v sobotu 24. října, jehož atmosféru zakusil poprvé již loni. Letos opět se postaví na start dlouhé trasy spolu s dalšími závodníky, kteří se v cíli mohou těšit i na besedu a autogramiádu.

Kdo by se chtěl od Miloše Škorpila naučit něco víc, může se zúčastnit jeho Běžecké školy, se kterou má opět v plánu přijet na jaře do Velkých Karlovic.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

22. 10. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »