RunTour na Ladronce – 3. 10. 2015


října
2015

03

V sobotu 3. října se na pražské Ladronce uskuteční finálový závod amatérské běžecké série RunTour 2015, opět za účasti sportovců se zrakovým postižením. Nadace Leontinka připravuje pro všechny závodníky i fanoušky krátký překážkový běh, kde si bude moci každý vyzkoušet, jaké to je běžet poslepu, jen s pomocí traséra.

„Vyzkoušet si běh nebo alespoň chůzi s klapkami na očích a s průvodcem bude moci každý, bez rozdílu věku i výkonnosti, nepůjde o čas, ale o zážitek,“ říká Radka Králová, koordinátorka sportovních projektů. Trať Běhu poslepu najdou běžci podle oranžového stanu Nadace Leontinka, na jejím startu bude možné přispět libovolnou částkou na podporu sportovních aktivit zrakově postižených.

„V naší mini galerii se také dozvíte, jakých úspěchů zrakově postižení sportovci v minulých letech dosáhli a komu pomohly finanční prostředky, které jsme díky pořadateli RunTour, České pojišťovně a všem účastníkům této amatérské běžecké série v loňském roce získali,“ dodává Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Žlutý tým Nadace Leontinka bude v Praze reprezentovat celkem 21 běžců ve věku 7 až 60 let s různým stupněm zrakového postižení. Pro titul Zlatý RunTour Master si na Ladronku přiběhnou osmnáctiletá Terka Hřídelová, která od svého prvního závodu v Budějovicích zlepšila svůj čas na 5 km o celých 7 minut, a také Robert Cerha (55 let), jemuž se podařilo absolvovat všechny závody letošní Run Tour. Na startu nebudou chybět ani další pravidelní účastníci závodů – Eva Lesová, Luboš Vachutka, Michal Novotný, Daniel Přikryl nebo Vlastimil Macháček.

Účast zrakově postižených v sérii závodů RunTour 2015 podporuje dlouhodobý partner Nadace Leontinka, společnost Geometry Global s.r.o. „Především díky skvělému partnerovi RunTour České pojišťovně a všem běžcům, kteří přispěli částí svého startovného, se letos podařilo vybrat rekordní částku jeden milion korun, která prostřednictvím Nadace Leontinka podpoří Střediska rané péče po celé ČR. Děkujeme!“ vzkazuje Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

25. 9. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »