Birell Grand Prix 2015 – 5. 9. 2015


září
2015

05

Nadcházející sobotu 5. 9. 2015 se koná večerní závod Birell Grand Prix 2015, jehož hlavním charitativním partnerem je již tradičně nezisková organizace SVĚTLO PRO SVĚT. Stejně jako v dalších závodech běžecké série RunCzech, si i na Birell Grand Prix běžci mohli zakoupit startovní čísla prostřednictvím této organizace, a darovat tak část startovného na navrácení zraku nevidomým v Africe. SVĚTLO PRO SVĚT zapálí během závodu stovky svíček, a pošle tak symbolické světlo do Afriky.

SVĚTLO PRO SVĚT je charitativním partnerem Prague International Marathon (PIM), který večerní závod Birell Grand Prix 2015 organizuje, a také hlavním charitativním partnerem tohoto konkrétního běhu. Jako poděkování běžcům a organizátorům rozsvítí SVĚTLO PRO SVĚT během večerního desetikilometrového závodu u trati na Letenských schodech stovky svíček ve tvaru Afriky a běžcům na povzbuzení zabubnují styloví bubeníci z Bijou Afrodance.

V letošním roce běžci SVĚTLA PRO SVĚT již pro Afriku vyběhali 580.000 Kč.

Posláním organizace SVĚTLO PRO SVĚT, která je součástí mezinárodní konfederace Light for the World, je prevence a léčba slepoty – již za 800 Kč dokážeme nevidomému v Africe operovat šedý zákal a navrátit mu zrak. Mezi ambasadory Light for the World patří i běžecká legenda, Etiopan Haile Gebrselassie, který tento závod v Praze vyhrál v roce 2001.

Naším posláním je vracet zrak nevidomým v nejchudších částech světa. Výtěžek ze startovních čísel jde na operace šedého zákalu, v tomto případě pro oční kliniku Kabgayi ve Rwandě“, vysvětluje ředitel SVĚTLA PRO SVĚT, Čestmír Hrdinka a dodává: „Chceme být důstojným partnerem a rozzářit večerní běh. Zapálením svíček chceme poslat symbolické světlo pomoci do Afriky a poukázat na miliony lidí, pro které je celý den večerem.“

Na start pražského závodu se v sobotu postaví i nevidomý Ondra Zmeškal, který podporuje SVĚTLO PRO SVĚT v aktivitách na pomoc lidem s podobným hendikepem. „Je hodně takových, kterým slepota změnila život. Pro mě je běh radost a naplnění nových cílů, to mně stále žene vpřed. Přestože běháním slepotě neuteču, můžu běžet s ní a vědět, že tak pomůžu těm, kterým pomoci jde. Přijďte se v sobotu podívat….budu tam také“ říká Ondra Zmeškal, který poběží v barvách SVĚTLA PRO SVĚT.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

4. 9. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »