Ještědman.cz extrémní závod – 12. 9. 2015


září
2015

12

Ještědman.cz extrémní závod – 12. 9. 2015

Ještědman.cz je 1. ročník běžeckého závodu jak pro profíky, tak pro rodiny s dětmi. Závod je rozdělen do 2 částí – delší trať pro profíky měří 13 km a druhá trať pro pohodáře a rodiny s dětmi 8 km. Kratší trať je kombinace běhu, chůze a jízdy na koloběžkách.

Datum konání: 12.9.2015

Místo startu: Areál skokanských můstků SKI Ještěd, Liberec.

Prezentace: 12.00 – 13.30 v místě startu Start závodů: 14.00, 14.15

Terén: zpevněné, nezpevněné cesty,lesní cesty

Startovné: 250 Kč, více info na stránkách závodu.

Do závodu je nutná registrace, kterou můžete provést na webových stránkách www.jestedman.cz

O závodu

Druhou zářijovou sobotu ožije 1012 metrů vysoká liberecká dominanta adrenalinovými běžeckými závody. Premiérový ročník klání Ještědman.cz nabídne sportovcům dvě kategorie, ve kterých se mohou utkat – „drtič“ (13 km drsného výběhu kolem skokanských můstků) a „pohodář“ (kombinace 2 km běhu a 6 km sjezdu na koloběžkách).

Obě kategorie budou startovat vedle skokanských můstků a úvod tak obstará řádný výšlap pod lanovkou. Pak ovšem „drtiči“ odbočí směrem Černý vrch, na Pláně, k Šámalům a podél Panského lomu se vrátí zpět ke skokanským můstkům. „Trať už jsme několikrát probíhali a je to skutečně velká dřina,“ říká Rostislav Peníška z pořádající agentury Adrop a dodává: „ a proto jsme do závodu zařadili i pohodovější a tím pádem i snadnější trať, která je vhodná i pro rodiny s dětmi“. Závodníci mohou trať vyběhnout, vylézt nebo vyšlápnout až k chatě Ještědka, kde obdrží koloběžky a čeká je příjemný sjezd až do cíle.

První tři v obou kategoriích získají poukazy na tandemový seskok padákem, simulátor volného pádu či jízdu tankem. Aby byl ale Ještědman.cz kompletní, nesmí na akci chybět Jiří Mánek – tedy muž právem zvaný Ještědman. Ten má na kontě už téměř 2500 výstupů na Ještěd a bude čestným startérem závodu.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

4. 8. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »