Zvítězte nad bolestí při sportu: kinesio-taping

Jste vášnivý sportovec, pro kterého je dobrý pocit z předvedeného výkonu alfou a omegou vlastního bytí? Pak zcela jistě znáte ten pocit bezmoci u chronických bolestí či příliš pomalý návrat do kondice, kterou jste měli před úrazem. Právě pro vás je tu terapeutická metoda z Japonska – kinesio-taping, znáte ji?

kinesio-taping

Proč je kinesio-taping považován za malý zázrak?

S metodou zvanou kinesio-taping (tejpování) přišel japonský chiropraktik Dr Kenzo Kaso. Ten se dlouho snažil urychlit léčbu zranění a provést optimalizaci u akutních i chronických onemocnění. Nakonec přišel s naprosto revolučním materiálem z pružné bavlny, s přibližnou tloušťkou a pružností jako má lidská pokožka. Tejp z tohoto materiálu chrání svaly před dalšími zraněními a přitom zachová aktivní funkci svalů, aniž by omezoval pohyb končetin či bránil oběhu krve.

Tejpy se aplikují pomocí akrylátového lepidla minimalizujícího podráždění pokožky. Vlnovitým nanášením lepidla vznikají pod tejpem otvory umožňující proudění vzduchu a cirkulaci tekutin. Tím působí pozitivně na funkci svalů a kloubů a podporuje lymfatický systém.

Aplikací tejpů s vlnovitě naneseným lepidlem aktivujete tlakovou redukci tkání – zvětšíte tak prostor mezi svaly a pokožkou a vyvoláte regulaci oběhu krve i lymfy. Tejpováním také stimulujete proprioreceptory, čímž regulujete napětí a zajistíte si lepší fungování vašich kloubů. Díky tlaku tejpu na okolní tkáně redukujete intenzitu bolesti.

Co nám přináší kinesio-taping

Kinesio-taping je velkým přínosem pro vaše tělo. Jaké jsou nejvýznamnější výhody?

Dokonale snadné použití

Manipulce s tejpem je naprosto nenáročná. Na přípravu tejpu potřebujete pouze nůžky a případně prostředek na odmaštění pokožky. Správná aplikace tejpů navíc není vůbec složitá – naučí se ji každý. Podrobné instrukce a videa ukazující správné tejpování najdete na tejpytapy.cz.

Naprostá všestrannost

Rehabilitace, léčba, prevence – kinesio-tape je dokonale multifunkční. Pomáhá i v případech, jako jsou zborcená klenba nebo hallus vagus (vbočený palec). Díky pružnosti tejpu zachováte funkčnost ošetřené partie a na rozdíl od jiných možností se vyhnete nežádoucím doprovodním jevům (svědění, pocení, vyrážky, atd.). Tejpy rovněž stimulujete hojení a významně zkrátíte jeho trvání.

Duševní pohoda a vyšší výkony

Sportovci, kteří používají kinesio-taping, shodně potvrzují, že pro ně má velký význam i jako preventivní tejpování při sebemenších náznacích bolesti. Získají tak větší jistotu a mohou se zcela soustředit na předvedený výkon.

Kde všude tejpy pomáhají

Z praxe můžeme zmínit případ starší paní, která měla problémy s chůzí a silné bolesti. Na vině byla zborcená klenba. Tejpování používá několik měsíců a zase v klidu chodí na procházky. Na to, co je bolest nohou, už zapomněla.

Kinesio-tejpy pomáhají i v cyklistice. Známý cyklista měl dva týdny před evropským mistrovstvím pád, při kterém si poranil rameno. V rámci léčby terapeut použil tejpování a za 14 dní se společně radovali z druhého místa v silné konkurenci.

Tejping je skvělou volbou ve všech sportech od atletiky po americký fotbal. S tejpy se můžete i sprchovat nebo plavat. Jsou vhodným řešením i pro nejmladší sportovce, například pro juniorské tenisty, fotbalisty nebo hokejisty.

Jak vybrat správný tejp?

I v kinezio-tapingu platí jedno pravidlo – nevěřte laciným náhražkám a pro své tělo požadujte jen to nejlepší! Pokud při nákupu tejpů sáhněte po jedné ze tří špiček na trhu Meridius, Nasara a Temtex, můžete si být 100 % jistí, že nešlápnete vedle. Vychutnejte si sport bez obav, že se zraníte.

Akce na tejpy

Právě nyní máte šanci ušetřit – nabízíme vám akční SET 3 KS tejpů světových značek NASARA, MERIDIUS a TEMTEX SE SLEVOU 28 %. Navíc získáte možnost dostat další tejp ZDARMA. Vyzkoušejte si tejpy v praxi a porovnejte jejich kvalitu. Napište nám své hodnocení a vyberte si favorita. Za odměnu dostanete dárek v podobě tejpu zdarma při další objednávce. Více na Eureko.cz.



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – 3 komentářů

Zvítězte nad bolestí při sportu: kinesio-taping – 3 komentářů

  1. Matěj napsal:

    Zdravím používám tejpy na okostici, jediný problém co mám je že mi tejpy moc nedrží kvůli chlupatým nohám.

  2. KUba napsal:

    Ahoj Matěji, tak buď oholit, nebo existují nějaké podlepové tejpy tuším, nevím, jak se to přesně jmenuje ale asi víš co myslím.

  3. Franta Pokorný napsal:

    Mate prosim nekdo zkusenosti s temito tejpy? Diky moc

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »