Letní výzva pro srdcaře – od 1. 7. do 31. 8.


července
2015

01

Pro ty, kteří sami nemohou

Léto je opět tady a v českých luzích a hájích se to hemží běžci. A mají k tomu důvod. Běhání umožňuje oprostit se od problémů a starostí a činí člověka šťastnějším. Ale co ti, kteří neměli takové štěstí a běhat nemohou?

Nadace Naše dítě již 21 let pomáhá dětem týraným, zneužívaným a handicapovaným. Letošní léto prohlásila časem běhu pro děti a ve spolupráci s Jeden měsíc běžce vyhlašuje Letní výzvu pro srdcaře.

Svobodný pohyb a možnost pročistit si hlavu od všedních i nevšedních starostí zmiňují všichni ti, kteří pravidelně nazouvají běžecké boty. Mnohé děti podobnou možnost nemají a pohyb je jim ztížen vrozeným handicapem, nevratným zraněním nebo následkem ubližování ze strany svých nejbližších.

A jak na to?

Každý kilometr bude mít nový smysl, když se běží s pocitem pomoci. Každý účastník výzvy se přihlásí na Jeden měsíc běžce, kde se zaregistruje. Při registraci si zvolí částku, kterou za každý uběhnutý kilometr na konci léta daruje. I malá pomoc je mocná, proto je částka za jeden kilometr zcela na účastníkovi výzvy.

Díky unikátnímu systému bude mít každý účastník možnost pravidelně vkládat své uběhnuté kilometry a společně s ostatními sledovat, jaká je celková pomoc dětem, které si své místo v životě musí ještě vybojovat. Letní výzva proběhne od 1.7. do 31.8. a není omezena místem. Každý účastník získá na konci léta certifikát.

Zábavné odpoledne pro děti i dospělé

Aby dobročinná výzva měla správné zakončení, Nadace Naše dítě společně s OCRA uskuteční v září menší překážkový závod, pro dospělé tradiční běžecký závod. Na něm také bude oznámeno, kolik peněz bylo pro děti za léto vyběháno a kterým konkrétním dětem bude pomoc věnována. Výzva totiž sebou nese i osvětový podtext. V dnešní uspěchané a technologicky nabyté společnosti se zapomíná trávit aktivní a smysluplný čas s dětmi.

Registrace do systému bude spuštěna 20.6.2015.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

15. 6. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »