Běhej Lesy Karlštejn – 20. 6. 2015


června
2015

20

Běhej Lesy Karlštejn – 20. 6. 2015

Zaběhni si závod výjimečný svou atraktivní lokalitou. Čeká na tebe vápencovový lom Velká Amerika a hrad Karlštejn. Užiješ si nádherné výhledy na impozantní kaňon s jezerem i gotický hrad vybudovaný českým králem a římským císařem Karlem IV.

Na 12 km trati změří své síly šestnáctiletá Eva Lesová a osmnáctiletá Terezie Hřídelová. Eva a Terka jsou dlouholeté kamarádky, které se seznámily na sportovních akcích speciálních škol pro děti s postižením zraku. Eva pochází z Opavy a běhat začala intenzivně v loňském roce, po tom, co úspěšně absolvovala svůj první závod na RunTour v Olomouci. Terka běžela svůj první velký závod také na RunTour, letos v dubnu v Českých Budějovicích.

Tentokrát ale odvážné závodnice vymění rovný městský povrch za běh v terénu, navíc s nemalým převýšením. Obě dívky poběží závod v doprovodu svých stálých trasérů, se kterými pravidelně trénují i závodí. Své traséry našly s pomocí sdružení Konečně společně, které již více než rok spolupracuje s Nadací Leontinka, a jehož hlavním cílem je rozhýbat co nejvíce dětí i dospělých s postižením zraku.
Účast zrakově postižených v seriálu Běhej Lesy 2015 podporuje dlouhodobý partner Nadace Leontinka, společnost Raul s.r.o.

Na konci června na vás čekají trasy 21 a 10 kilometrů a dětské závody na 500 a 1 000 metrů. Přesuňte se na místo, které vyniká přírodním i historickým bohatstvím.

Registrace probíhají na http://behejlesy.cz

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

6. 5. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »