Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve – 22. 5. 2015


května
2015

22

Charitativní běh na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve – 22. 5. 2015

Nenechte si ujít 3. ročník charitativního běhu, jehož cílem je upozornit na problematiku poruch srážlivosti krve. Výtěžek ze startovného je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA, který jako jediná nezisková organizace v České republice pomáhá pacientům, kteří trpí poruchou srážlivosti krve.

Charitativní běh se koná v pátek 22. května 2015 od 18 hodin u TJ Sokol v Hradci Králové na Eliščině nábřeží, start je na oválu a trať vede podél obou břehů řeky Labe. Startovné 300 Kč (studenti 200 Kč) jde v plné výši ve prospěch nadačního fondu AQUAPURA.

Jak se na běh registrovat? Pošlete email s Vaším jménem na info@aquapura.cz. Startovné uhraďte převodem na účet: 246 101 055 / 0300. Poplatek je možné uhradit také na místě před závodem.

Pro všechny registrované běžce je díky partnerům akce připraven dárek – funkční triko.

Podrobné informace naleznete na stránkách:

http://www.aquapura.cz/Aktuality/3–rocnik-charitativniho-behu—registrace-zahajen.aspx

Charitativní běh se koná v rámci odborné lékařské konference: XXII. ČESKO-SLOVENSKÉ KONFERENCE O TROMBÓZE A HEMOSTÁZE.

Nadační fond AQUAPURA Pavla a Moniky Staňkových pomáhá pacientům, kteří trpí tromboembolickou nemocí a hematologickým oddělením nemocnic. Mezi jeho další činnosti patří osvětové aktivity v oblasti tromboembolie, pomoc konkrétním pacientům hematologických oddělení a podpora dětí z dětských domovů či zařízení pečujících o handicapované děti.

01

Manželé Pavel a Monika Staňkovi založili nadační fond AQUAPURA na základě vlastní dlouholeté zkušenosti s tromboembolickou nemocí, se kterými se oba léčí.

Tromboembolická nemoc patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Tato choroba je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím.

Některý vrozený rizikový faktor vzniku žilní trombózy má v České republice 5 až 10 % obyvatel. Vliv mají i další, a to získané rizikové faktory, jako jsou věk, obezita, nádorová onemocnění, imobilizace, operace nebo užívání některých léků. Tromboembolická nemoc je veřejnosti známa mimo jiné především ve spojení s cestováním, jako tzv. syndrom turistické třídy, kdy se může sraženina v krvi vytvořit během dlouhého sezení zejména v letadle, nebo v autobuse.

Pro více informací navštivte www.aquapura.cz, Facebook www.facebook.com/nfaquapura.

 

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

2. 5. 2015 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »