Podpořte nevidomé Během proti slepotě – 6. 9. 2014


září
2014

04

Charitativní organizace SVĚTLO PRO SVĚT* zve své příznivce k Běhu proti slepotě, kterým podpoří léčbu slepoty a pomohou nevidomým v Africe. Běh na 10 km startuje 6. září 2014 v závodu Birell Grand Prix 2014 v Praze. Část prostředků ze startovného zůstává SVĚTLU PRO SVĚT na financování svých projektů.

Registrační poplatek je ve stejné výši jako od organizátora akce. Každý běžec tak zažije dobrý pocit nejen ze svého sportovního výkonu, ale i z pomoci lidem v nouzi. Projekty se zaměřují na léčbu slepoty prostřednictvím operací šedého zákalu, prevence trachomu a léčení jeho následků, na rehabilitace dětí s postižením a jejich začleňování do společnosti. SVĚTLO PRO SVĚT se snaží o rozvoj a dodržování práv osob s postižením a zvyšování povědomí o této problematice.

Jedním z účastníků závodu, který poběží za SVĚTLO PRO SVĚT, je i nevidomý Jan Bauer. „Myslím, že než běžet sám za sebe, je lepší běžet pro dobrou věc. Jsem ,slepejš´ a když existuje šance někomu pomoci, tak by každý mohl něco málo udělat. A to se netýká jen pomoci lidem s oční vadou, ale všem, co nějakou pomoc potřebují,“ vysvětluje Jan Bauer, proč se rozhodl podpořit SVĚTLO PRO SVĚT: „ Založil jsem masérský salon U slepejše a kromě toho, že lidem pomáhám od bolesti zad a těla, snažím se občas pomoci rozuzlovat i trable na duši. A tak to vnímám i s během. Běžel jsem půlmaraton a přišel za mnou člověk, že pochopil, jak řeší malichernosti, a to, že viděl někoho běžet bez očí, ho trochu nakoplo. A hlavně o tom to je,“ dodává Jan Bauer.

SVĚTLO PRO SVĚT je dlouholetým charitativním partnerem Prague International Marathon, který pořádá zářijový Birrel Grand Prix. Až do 19. srpna se lze prostřednictvím SVĚTLA PRO SVĚT na webových stránkách www.svetloprosvet.cz zaregistrovat.

V tradičním běžeckém žlutém tričku, které si mohou sportovci během registrace objednat, poběží i výkonný ředitel SVĚTLA PRO SVĚT Čestmír Hrdinka:

„Dubnový půlmaraton a květnový maraton běžela se SVĚTLEM PRO SVĚT více než 1500 běžců. Podařilo se na pomoc nevidomým vybrat přes milion korun. To znamená operaci šedého zákalu pro 1200 osob,“ neskrývá nadšení Čestmír Hrdinka, výkonný ředitel SVĚTLA PRO SVĚT a vyzývá: „Nenechte si ujít jedinečnou sportovní událost a neopakovatelnou atmosféru a přidejte se k nám Během proti slepotě. Splňte si sportovní cíl a přispějte na dobrou věc.“

*Organizace SVĚTLO PRO SVĚT je součástí mezinárodní konfederace Light for the World, která pomáhá těm nejzranitelnějším a nejchudším skupinám obyvatel v rozvojových zemích – nevidomým a osobám se zrakovým či jiným postižením.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

18. 8. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »