Mo Farrah triumfoval na 10 km, A. Drahotová má bronz z chůze

ME v atletice 2014 v Curychu přináší zajímavé sportovní okamžiky a vrcholy letošního roku. Zatímco všichni netrpělivě vyčkáváme maratónský závod, i před ním se dějí zajímavé věci.

Již legenda světového vytrvalostního běhu, Mo Farah, získal zlatou medaili v běhu na 10000 metrů v kvalitním čase 28:08,11 a za sebou nechal i nejrychlejší Keňany, i když finiš byl poměrně napínavý. Navíc na druhém místě skončil britský běžec Vernon a Britové se mohli radovat hned ze dvou medailí.

Finiš Mo Faraha

https://www.youtube.com/watch?v=-jC6WJYMxlA

Stejně jako největší velikáni před ním (jako je Kenenisa Bekele), i on se pokouší také pravidelně uspět na 5 km trati, která jej na tomto mistrovství teprve čeká.

Před startem i po finiši divákům předvedl jeho typické „srdíčko“, a dařilo se mu i za nepříliš příznivého počasí.

Anežka Drahotová získala první českou medaili z mistrovství Evropy 2014 v Curychu

Jako zkušená závodkyně si počínala naše teprve 19tiletá česká chodkyně Anežka Drahotová, která se stala držitelkou první české medaile na tomto mistrovství – bronzovou medaili ve 20 km chůzi přidala do sbírky k triumfu z juniorského mistrovství světa a její velmi úspěšná sezóna pokračuje. Několikrát byla i sama na čele, ale zkušená Ruska Alembekovová si suverénně zajistila zlato zvýšením tempa v posledních kilometrech. Drahotová skončila za druhou Ukrajinkou pouze o jednu vteřinu. Svůj český rekord navíc vylepšila o 5 vteřin.

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

14. 8. 2014 / Reportáž / Autor: fv-admin

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »