Startovní čísla na květnový pražský maraton stále k dispozici – 11. 5.


května
2014

11

11. 5. 2014 v neděli se koná 20. ročník pražského maratonu. Stejně jako v případě dubnového půlmaratonu nabízí charitativní organizace SVĚTLO PRO SVĚT, jejímž ambasadorem je i legenda běžeckého sportu Haile Gebrselassie, startovní čísla na pražský maratón. Podobně jako výtěžek z dubnového půlmaratonu, který umožní operaci šedého zákalu 641 pacientům, půjde i tentokrát pomoc na oční kliniky v Africe.

Pražských běhů, jak půlmaratonu, tak i nadcházejícího maratonu se účastní také běžci, kteří zakoupením startovního čísla podpoří některou z vybraných charitativních organizací. Mezi něž patří i nevládní organizace SVĚTLO PRO SVĚT, která má startovní čísla stále k dispozici.

„Výtěžek z půlmaratonu přesáhl 0,5 mil. Kč. Umožní tak vrátit zrak 641 osobám na očních klinikách Kagbayi ve Rwandě i Butajira a Zeway v Etiopii“, vyjadřuje uspokojení Čestmír Hrdinka, ředitel organizace SVĚTLO PRO SVĚT a vyzývá: „Stále můžete pomoci. Přihlaste se na maraton, zažijte nezapomenutelné a poběžte pro dobrou věc. Máme ještě asi 200 čísel k dispozici.“

Organizace SVĚTLO PRO SVĚT je součástí mezinárodní konfederace Light for the World, jejímž posláním je prevence a léčba slepoty a systémová podpora osob s postižením v rozvojovém světě. Mezi ambasadory konfederace patří i běžci – několikanásobný mistr světa, Etiopan Haile Gebrselassie a paralympijský vítěz Henry Wanyoike z Keni.

Na start maratonu se postaví i dobroběžec a dobrovolník SVĚTLA PRO SVĚT, Zdeněk Kolman. “Běh je styl života. Běh není jenom o tom vydat ze sebe všechno, ale je i o pomoci druhým. Stejně jako na půlmaratonu, budu i na maratonu dělat vodiče, tentokrát na 4 hodiny. Doufám, že pomohu běžcům dorazit do cíle a také pomohu lidem v Africe,“ vysvětluje Kolman.

Na maraton se lze stále registrovat na stránkách: http://www.svetloprosvet.cz/cs/jak-pomahame/prague-international-marathon/

Zdroj: Tisková zpráva

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

22. 4. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »