Turistický pochod Letní karlovská padesátka – 17. 5. 2014


května
2014

17

Turistický pochod Letní karlovská padesátka – 17. 5. 2014

Ve Velkých Karlovicích se v sobotu 17. května uskuteční 6. ročník turistického pochodu Letní karlovská padesátka přes tři rozhledny aneb Pohodově za valašským frgálem. Pro účastníky bude připraveno pět tras různé délky a náročnosti, z toho jedna vhodná i pro rodiny s dětmi. Zapojit se tak mohou turisté všeho věku i kondice. Na své si přijdou také příznivci dogtrekkingu a geocachingu.

Start i cíl Letní karlovské padesátky je u hotelu Galik. Turisté mohou na vybranou trasu vyrazit kdykoli mezi 7. a 11. hodinou, časový limit konce závodu je určen na 20. hodinu. Na startu obdrží všichni účastníci kartičky, na které budou sbírat razítka ze všech předem určených míst na trati. V cíli obdrží pamětní diplom a kus pravého valašského frgálu. Odměněn bude také nejstarší a nejmladší účastník závodu.

Okružní trasy, z nichž mohou turisté vybírat, měří od 10 do 50 kilometrů. Jsou koncipovány tak, že si je účastníci mohou během pochodu prodloužit nebo naopak zkrátit podle nálady či počasí. Nejkratší 10tikilometrová trasa je délkou i převýšením vhodná i pro rodiče s dětmi. Od hotelu Galik postupně stoupá k nejbližší rozhledně Miloňová, poté se lesem a loukami kolem půvabných valašských chaloupek a dřevěné zvoničky vrací do údolí Velké Hanzlůvky zpět ke Galiku.

Delší trasy vedou přes trojici místních rozhleden – Miloňovou, Sůkenickou a Ztracenec. Nejdelší, 50tikilometrová trasa nabídne příležitost nejen se pokochat výhledem z rozhleden, ale také navštívit dva nejvyšší vrcholy v okolí – Vysokou a Velký Javorník.

Letní karlovskou padesátku s její nejdelší trasou si oblíbili také běžci, kteří ji absolvují jako trénink na extrémní závody typu Beskydská sedmička. Stejně jako loni nabízí účast také pro příznivce dogtrekkingu. Jde o kynologický vytrvalostní sport, nazývaný také orientační pochod se psem, založený na překonávání mimořádných vzdáleností v časovém limitu.

Atmosféru pochodu umocí krása jarní přírody Beskyd, jíž v tomto květnovém období dominují rozkvetlé louky, místy doslova poseté vzácnými vstavači.

Na své si přijdou i příznivci geocachingu, na trasách si mohou „odlovit“ přes 30 keší.

www.valachy.cz

Zdroj: tisková zpráva

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

17. 4. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »