Recenze: Běžecká bunda Adidas Strong Roadrunner Jacket

Recenze: Běžecká bunda Adidas Strong Roadrunner Jacket

Pánskou běžeckou bundu Adidas Strong Roadrunner Jacket M s kapucí a zipem jsme testovali téměř ve všech podmínkách, kterou letošní zima nabídla (a možná ještě nabídne). Mráz, sníh, vítr, ale i bezvětří a téměř jarní počasí. Jak se s ní běhá a čím se liší od většiny konvečních modelů?

Použitý materiál, jednoduchá a zároveň účinná konstrukce jsou hlavními devízami Roadrunneru a velmi nás v tomto ohledu model překvapil. Neustále se vyzdvihuje důležitost vhodných běžeckých bot, ale běžecké / sportovní bundy do této nejdůležitější výbavy patří také. V tomto případě se nejedná o čistokrevnou větrovku ani o klasickou bundu, stojí právě na hranici mezi těmito typy. Nenajdete na ní množství zbytečných kapes (pouze jednu náprsní) ani šňůrek a váží pouhých 45 gramů, takže ji na sobě téměř necítíte, je tomu však díky dalšímu aspektu – menšímu odporu vzduchu.

Hranice mezi větrovkou a klasickou bundou je vytvořena tím, že „větrovkové“ prvky jsou přítomny zejména na přední části, tedy rovnou na hrudníku. Proto se v případě pocení nelepí materiál na tělo a chrání před prochladnutím, zatímco rukávy s spolu s „uzamčením“ pomocí izolačního lemu na zápěstí jsou z materiálu zcela jiného a podporují přilehnutí na ramena, paže i předloktí. A tím zaprvé umožňují lepší odvod tepla a potu a zadruhé zlepšují aerodynamiku, nedochází k jakémukoliv zbrzďování. U klasických větrovek cítíte šustot a veškerý odpor větru opravdu v silném větru téměř neustále. Tím, že má Roadrunner pouze tento větrovkový prvek primárně v oblasti hrudníku, je problém vyřešen. Větrovková část z nylonu „zmačkaného“ vzhledu však ještě pojímá i celou kapuci a záda přibližně po lopatky – zejména kvůli dešti, kde je cílem být co nejvíce s využitím nepromokavému materiálu v suchu.

V podstatě se dá bunda využít v aktuální době na každodenní běhání, kdy se ještě nějak operuje s druhou vrstvou (např. mikinou) nebo pouze s první (tričkem) pod bundou. Obecně vás větrovka podobného charakteru nijak extrémně neohřívá, ale odstraňuje pocit neustálého profukování, který můžete mít, pokud vyběhnete pouze v mikině. Bunda hraje zcela zásadní roli v tom, jak kvalitně odtrénujete, protože si celou dobu jen neříkáte „proč jsem si jen místo mikiny nevzal radši bundu.“ V tomto ohledu totiž nepomůže ani postupné zahřátí, právě naopak, protože přes mikinu vás studený pot neustále chladí. Když překonáváte nějaké vyšší převýšení, tak při cestě zpátky můžete větrovku jednoduše sundat a složit do ledvinky nebo kapsy a dál pokračovat bez ní, před kopcem ji zase obléct.

Bunda je i poměrně univerzální, na kolo kvůli kapuci a konstrukci rukávů se pochopitelně příliš nehodí, lze ji však využít na většinu outdoorových sportů souvisejících s běháním.

Adidas technologie: Regular Fit.

Materiál: 55% Polyamide / 45% Polyester.

Fotografie modelu



Sponzorováno – placená spolupráce

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »