Štafetový závod VLTAVA RUN 2014 – 17. – 18. května 2014


května
2014

17

Obliba běhu v České republice rok od roku stoupá. Tento trend se projevuje i rostoucím počtem závodů pro nadšené běžce. A v letošním roce jej ještě rozšíří unikátní závod VLTAVA RUN. První ročník štafetového závodu se poběží 17. – 18. května 2014 od pramene Vltavy, konkrétně z Kvildy, do Prahy.

Téměř 370 km trasy vede podél Vltavy nejkrásnějšími místy jižních a středních Čech a Prahy. Rozdělena je na 36 úseků dlouhých 8-15 km. „Inspirovali jsme se formátem legendárního oregonského závodu Hood To Coast,“ přibližuje nápad uspořádat podobný typ závodu v ČR Květa Látalová, hlavní organizátorka a doplňuje: „V Oregonu se v roce 2013 konal již 32. ročník a zúčastnilo se jej přes 1000 týmů.“

Závod má pouze 3 omezení, minimální věk běžce musí být 15 let, maximální počet běžců v týmu je 12 a zdravotní způsobilost. „Závod možná působí náročně, ale v týmu jej zvládne opravdu každý, kdo pravidelně a rád běhá,“ doplňuje Květa Látalová. VLTAVA RUN je ideálním zážitkem pro přátele, kamarády, ale i kolegy, kteří chtějí utužit svoje vztahy netradičním způsobem.

Týmy se mohou přihlašovat na webových stránkách www.vltavarun.cz, kde jsou uvedeny další informace k závodu. Registrace je již otevřena, do 31. března je snížené startovné, od 1. dubna se mírně zvyšuje.

O pozitivním vlivu na fyzické i psychické zdraví není pochyb, mnoho lidí už nebere běh jen jako sport nebo formu relaxace, ale jako životní styl. Organizátoři pro ně připravili jedinečný zážitek. „VLTAVA RUN není jen o běhu, je to o obrovském zážitku, o emocích, radosti, přátelství, nádherné přírodě, o kondici, odhodlání, taktice a nadšení. Přesně to vystihuje naše motto – Jedna výzva, spousta zážitků,“ dodává Květa Látalová.

Zdroj: Tisková zpráva k závodu

Napsat komentář – zatím žádný komentář, buďte první!

18. 2. 2014 / Závody / Autor: Běháme.cz

Napsat komentář

*

Přečetl/a jsem si Zásady ochrany osobních údajů a odesláním komentáře s nimi souhlasíte.*

Závody »